Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
Impressie: Radio Luchtpiraat

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Radio Luchtpiraat vanuit de Luchtballon


Op internet was er al veel over te lezen, een aantal piraten hebben een luchtballon gehuurd om hier een paar uur uit te draaien. Ik heb gelijk de radio maar op de 97.00 gezet. Helaas twee piraten door elkaar met een signaal van ongeveer 38 dB. Maar als heel snel kwam er stereo en rds bij en begon het signaal snel te klimmen. Toen het signaal 70+ was besloot ik maar eens vanaf het balkon te kijken en de luchtballon vloog toevallig net over
m’n huis heen.

Ik ben gelijk maar in de auto gestapt gewapend met m’n fototoestel. Eerst nog even Hamhuus de Kameleon uit Slagharen opgehaald en toen in de achtervolging. Na een telefoontje hoorden we dat de luchtballon om ongeveer 18.00 zou landen. We moesten hem dus nog 3 kwartier zien bij te houden. Vanaf Slagharen ging het richting Drenthe en uiteindelijk begon de luchtballon iets voorbij Meppen te zakken.

Uiteindelijk was de ballon bij Orvelte bijna aan de grond. Met de antennes ging het een beetje mis. De pijp viel ongeveer 1 km voor de plaats waar uiteindelijk geland werd uit de luchtballon. Na een wilde rit moesten we nog een weiland door crossen om bij de luchtballon te komen. Deze was nu ongeveer 2 meter van de grond. Toen we uit de auto kwamen werd er al geschreeuwd.

We moesten komen helpen, omdat de auto met de rest van het team ze kwijt was geraakt. Met touwen werd de luchtballon naar de grond getrokken, waarna we de mand leeg hebben gepakt en het zeil hebben opgevouwen.

Alles werd in de inmiddels gearriveerde auto geladen en toen nog even zoeken naar de antennes. Gelukkig hadden we goed opgelet en deze waren dus ook zo gevonden. Al met al was het een super stunt. De zender van 120 watt met 2 antennes deden goed hun werk. De reacties kwamen van Gelderland tot Groningen en Friesland binnen. Het praten ging helaas wat minder door het lawaai op de achtergrond, maar was gelukkig nog wel verstaanbaar.


De jongens van de Piraat zonder Naam uit Doornspijk bedankt voor deze klasse stunt, helaas jammer dat niet de hele uitzending is opgenomen aan deze kant doordat de BVB uit Vriezenveen op het laatst niet meer mee wilde werken, maar ik heb nog een stukje opgenomen dat komt jullie kant uit.
Tevens kunt u altijd even kijken op de website van de Luchtpiraat . www.luchtpiraat.nl
Onze dank gaat natuurlijk naar Jerrel ( Accu ) en Hamhuus die ons de foto's geleverd hebben, zonder hen was deze impressie niet ontstaan.

Met Vriendelijke Groet,Gerard en Auke