Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Soundprocessing Freak Day 2011


Afgelopen zondag 20 Maart 2011,

Welkom

Het was weer zover, na een jaar wachten werd er weer een soundprocessing freak day georganiseerd !!
Het evenement dat inmiddels internationale bekendheid heeft gekregen en ook enkele internationale gasten mag verwelkomen werd dit maal georganiseerd in "de Methoeve" te Weerselo.

de Methoeve

Rond 9:30 waren wij aanwezig en werden verwelkomd door Tom aan de Stegge (diehard), één van de organisatoren .
Na een kort gesprek en de nodige munten gekocht te hebben besloten we alvast de zaal te gaan verkennen.
Gelijk bij binnenkomst liepen we tegen de piraten meetcorner aan waar meegenomen audio apparatuur getest en eventueel bijgeregeld kon worden.
Uitteraad werd dit kostenloos verzorgt door Fred(fred amateur), Peter(iceman) & Peter Mecklenfeld (kmf) die tevens ook in de organisatie zit.

Meetcorner

Natuurlijk waren wij evenals de andere bezoekers zeer nieuwsgierig naar de nieuwe "Toys for Boys" die meegebracht waren door de grote merken op soundprocessings gebied.
Onze nieuwsgierigheid werd al snel beloond want in de andere zaal stonden diverse stands waar de nieuwe processors ten toon stonden opgesteld.
Alsof de buitenkant nog niet mooi genoeg was met zijn frisse kleur en neon blauw licht kregen we exclusief een kijkje in de binnenkant van de nieuwe Omnia 11 !!

Omnia 11

Helaas was de 2e stand nog leeg, maar goed we waren ook wel een beetje erg vroeg uit ons bed gevallen voor de zondag natuurlijk.
Dan maar even een kijkje nemen bij de grootste stand die duidelijk de aandacht wel trok en werd gevuld door de heren van "Vorsis".
Er waren hier kosten nog moeite gespaard om goed uit te pakken op deze dag en alle processors waren zelfs in 19inch ingebouwd en konden allemaal ter plekke worden getest !!

Vorsis VP8 Plus

Na even geduld gehad te hebben en enkele leuke gesprekken met enkele heren van "Vorsis" werd ook de stand van "Orban" gevuld.
De inmiddels bekende "Optimod 8500" processor werd ten toon gesteld naast zijn inmiddels verbeterde versie, de "Optimod 8600" !!
Ook werd de nieuwe kleine broer de "Orban 5500" en de stereo versie "Orban 5518" gepresenteerd als nieuw speeltje.

Orban 5500

Het programma was zeer goed gevuld met verschillende workshops en presentaties.
In de morgen werden veelal de kleinere processors van de bekende en voor sommige wat onbekendere merken gepresenteerd in 30 minuten.
In de middag waren de uitgebreidere presentaties van 45 minuten door de bedrijven met de grotere processors waar ze stuk voor stuk enorm trots op waren !!

Programma

Vooral voor de presentaties in de middag waren vele belangstellenden gekomen, als of ze het programma van te voren wisten of niet eerder wilden opstaan ??
Voor de grotere presentaties hebben wij ook eens plaats genomen op de opgestelde stoelen, zodat we alles van dichtbij goed konden volgen.
Al met al was het een zeer geslaagde en zeer informatieve dag van jong tot oud en zelf voor enkele dames !!

Zaal

Natuurlijk waren de hapjes en drankjes ook prima geregeld door de dames achter de bar en dat dat met plezier gebeurde was te zien.
Helaas was er dit jaar dan geen "Deutsche Bradworst" maar toch, de balletjes smaakten ook prima.

Bardames

Wij willen de organisatie van de Soundprocessing Freak Day hartelijk bedanken voor deze geweldige dag vol nieuwe ervaringen en informatie.
Sommige mensen gingen dan rond 18:00u met lood in hun schoenen weer huiswaarts !!

Loodschoen


Meer foto's van deze zeer geslaagde "Soundproccessing Freak Day" zijn te vinden in het fotoalbum.


Met Vriendelijke Groet,

Michel