Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Herbouw TV toren Hoogersmilde

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Heliswiss

Vandaag Zaterdag 12 mei 2012 werd om 6:30 Hoogersmilde al wakker gemaakt door de helikopter van Heliswiss, voor het plaatsen van de eerste mastdelen met antennelagen op de tv toren van Hoogersmilde.
De afgelopen 2 dagen stond er teveel wind om mastdelen naar boven te hijsen en was er tevens onweer verwacht. Omdat veiligheid voorop staat bij de werkzaamheden werd besloten niet te vliegen en bleef de TV toren dus 2 dagen op zo'n hoogte van 236 meter.
Omdat er vrijdag morgen een persmoment was gepland had de helikopter toch de pyjama maar even uitgedaan, voor een demo vlucht met de camera van RTV Drenthe.

Eerste antennelagen

De eerste laag met antennes zit in mastdeel nr. 37 van de constructie vakwerkmast op zo'n 240 meter hoogte.
Op de grond waren de antennes in dit deel al helemaal voor gemonteerd, ook deel 38 van de constructie vakwerkmast is onderdeel van deze antennelaag.
Volgens de planning van Novec wordt van 1 augustus hierop uitgezonden door de volgende omroepen: BNR Nieuws 89.6, Slam FM 99.6, Q-music 100.4, Radio 538 (102.2 i.p.v. Hoogezand of 102.7 i.p.v. Emmen??).

Antennelagen Broadcast Partners

Zoals we inmiddels van de mensen van Volker Wessels Telecom gewend zijn stoppen ze niet bij 2 delen per dag.
Vandaag werden 10 delen geplaatst wat de mast gelijk weer 40 meter hoger maakt en nu al is voorzien van de nodige antennes van Broadcast Partners.
Hierop zal volgens de planning van Novec de publieke omroepen Radio 1 t/m 4 gaan uitzenden met zo'n 100kw ERP vermogen.

Helikopter Heliswiss

Al met al begint het nu toch echt weer op een zendmast te lijken aldus de buurtbewoners, maar is ook meteen het lawaai van de wind door de mast enorm toegenomen!!
Volgens enkele buurtbewoners die ook even stonden te kijken aan de Beilervaart maakt het nu al meer lawaai dan de vorige terwijl hij zijn hoogste punt nog niet eens heeft bereikt.

Zendmast Smilde

Ook werden de 4e en tevens laatste serie van 3 definitieve tuidraden nog omhoog gehesen door de helikopter van Heliswiss, aangezien de 40 meter constructie vakwerkmast op die hoogte toch behoorlijk wat wind vangt met al die antennes en panelen.
Deze tuidraden zijn weer dikker als die van de 2e en 3e laag en zijn 50mm in omvang en dat merkte de heren op de grond goed in gewicht!!
Bovenin zitten ze gemonteerd op een hoogte van zo'n 265 meter onder de lagen met antennes van Broadcast Partners.

tuidraad met hulpstuk

4e bevestiging tuidraden

Vanaf 13:30 werd een begin gemaakt met het aanspannen van de tuien zodat de laatste 6 delen met antennes van KPN en de Digitenne antenne van KPN wellicht morgen nog geplaatst kunnen worden, mits het weer het toelaat natuurlijk.
Uiteindelijk zal de zendmast dan zijn hoogste punt bereiken op 303 meter hoogte en zal daarmee weer van verre omtrek zijn te zien.

Vanaf de verte

Op de grond begint het ook aardig opgeruimder te lijken en staat er alvast een afval container van de firma "van der kolk".

Afvalcontainer van de kolk

Meer foto's van de herbouw van de zendmast zijn te bekijken in ons fotoalbum. De foto's die wij afgelopen woensdag morgen al hadden geschoten zijn ook toegevoegd aan het fotoalbum zodat we een mooi archief krijgen van een gebeurtenis die we vast niet snel meer zullen maken.


Met Vriendelijke Groet,

Michel