Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1551

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel ZEE ZENDER BACK ON AIR! punt 28 Aug 2006 09:03
Nederland en Vlaanderen kennen aanstaande donderdag 31 augustus weer even een heuse zeezender. Het internetradiostation Radio Mi Amigo 192 zendt dan de finale van de Top 10.000 uit via de middengolffrequentie AM 1224, live vanaf het schip de Fortuna op de Noordzee. De finale van de Top 10.000 wordt o­.a. gepresenteerd door voormalig zeezender DJ's Ad Roberts, Ferry Eden, Peter de Vries en Hendrik van Nellestijn.

Dat betekent dat de uitzendingen niet alleen wereldwijd via internet te volgen zijn, maar in Midden-Nederland ook ouderwets via de middengolf. Overigens moet het weer wel meewerken, meldt Ruud Poeze van zendereigenaar Quality Radio. Als het die dag bar en boos is kan de middengolfuitzending helaas niet doorgaan.

Op 31 augustus herdenken zeezenderfans elk jaar dat op die dag in 1974 de populaire zendschepen van Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal op last van de Nederlandse regering hun uitzendingen moesten staken. Radio Mi Amigo ging toen nog een aantal jaren door via Spanje. Radio Mi Amigo 192 is een voortzetting van de zeezender Mi Amigo en de kabel- en middengolfzender Radio 192. In juli en augustus presenteert Mi Amigo 192 de langste hitparade ooit: de Top Tienduizend.

Trefwoorden: zeezender radio mi amigo 192<< Terug