Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1586

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel SENA vraagt gegevens internetzenders op bij provid punt 11 Oct 2006 10:33
De Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA) vraagt bij hostingproviders gegevens op van klanten. Dat blijkt uit een brief die RadioFreak in handen heeft gekregen. Hierin wordt een provider gevraagd om de uitzendgegevens. SENA wil precies weten hoeveel maanden er uitgezonden is door een internetzender.

In de brief gaat het om een klant die volgens de stichting geweigerd heeft te betalen aan de SENA. Ook zou zijn geweigerd verdere gegevens te verstrekken. Het internetstation zegt gestopt te zijn, maar de stichting wil alsnog geld zien over de periode dat wel is uitgezonden. Van de provider wil SENA weten hoe lang er toch gestreamd is. "Wanneer SENA niet over deze gegevens beschikt zal SENA de ISP verantwoordelijk houden voor de doorgifte van deze illegale content en Brein hierover informeren", zo wordt de brief op een dreigende toon afgesloten.

De hostingprovider heeft de gegevens niet verstrekt. "Of een klant de SENA-rechten betaald is niet onze verantwoordlijkheid. Dat is een zaak tussen de klant en SENA. Dat op deze toon wordt gevraagd om de gegevens is erg onfatsoenlijk", zo stelt de provider. "Het is voor ons niet bewezen dat de informatie, gestreamd door onze cliënt, illegaal is. De privacy-gegevens van klanten gaan wij niet zomaar vrijgeven." In een reactie aan SENA heeft de provider laten weten "allerminst te spreken" te zijn over de toon in de brief.

Het betreffende radiostation is kwaad op SENA. "Wij hebben gewoon netjes een licentie aangevraagd. Ze hebben het echter zelf niet goed verwerkt. We hebben tot op heden geen overeenkomst van ze ontvangen." Twee jaar eerder heeft het station ook al uitgezonden. "Toen is er netjes een overeenkomst gesloten en hebben we ook betaald. We hebben toen alleen wel bezwaar gemaakt tegen de hoogte van het bedrag."

Bij SENA kon vandaag niemand een reactie geven.

bron: radiofreak.nlTrefwoorden: stichting brief provider sena uitgezonden toon<< Terug