Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1604

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Zendmast in IJsselstein dit jaar geen kerstboom punt 21 Nov 2006 23:37
De zendmast in IJsselstein zal dit jaar niet omgetoverd worden tot de Grootste Kerstboom ter Wereld. Of dit ooit nog wel gebeurt is onduidelijk. Duizenden mensen kijken jaarlijks uit naar de ontbranding van de kerstlichtjes in de zendmast van IJsselstein. Maar de 120 lampjes in de Gerbrandytoren gaan dit keer niet aan, schrijft het AD.

Zonder hieraan ruchtbaarheid te geven heeft Stichting Kerstboom besloten een jaar over te slaan. Een groep geldschieters hoopte nog iets te regelen. Maar eigenaar NOVEC wil niet langer in zee met Stichting Kerstboom.

Voor het stichtingsbestuur was tijdgebrek de belangrijkste reden dit jaar over te slaan. Maar ook financiele problemen spelen een rol. De stichting liep vorig jaar geld mis omdat sponsors niet zoals beloofd de mast op mochten.

Afgelopen weekeinde trokken enkele verontruste geïnteresseerden aan de bel. Zij zijn bereid garant te staan voor een belangrijk deel van de kosten om de zendmast alsnog op te tuigen. Naar aanleiding hiervan wilde voorzitter Ton Westland in gesprek met NOVEC. Maar directeur Anja Spronk is niet te vermurwen. "De samenwerking vorig jaar was niet naar tevredenheid. Het houdt een keer op.’’ Wat haar betreft gaat de kerstboom dit jaar zeker niet aan en is nog onduidelijk of dit volgend jaar wel gebeurt.

De strubbelingen ontstonden doordat Stichting Kerstboom op de valreep geen sponsors mocht toelaten in de VIP-room van de zendmast. De eigenaars bieden deze ruimte op 100 meter hoogte zelf al langer aan voor besloten vergaderingen en bijeenkomsten. In dit geval eiste KPN (eigenaar van het betonnen deel) een schriftelijke verklaring van brandweer en politie. Die adviseerden negatief omdat de zendmast op een lijst van mogelijke terroristische doelwitten staat.

Aangezien de bezoeken niet konden doorgaan eiste Stichting Kerstboom een tegemoetkoming. NOVEC meent dat de stichting gewoon moet betalen. Volgens Spronk gooide het bestuur zelf zijn glazen in door bezoek aan de mast voor jan en alleman mogelijk te willen maken.

Trefwoorden: zendmast kerstboom stichting novec<< Terug