Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1807

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Nieuwe singel Marianne Weber geboycot !! punt 09 Aug 2007 00:51
Zoals jullie misschien al hadden gehoord heeft De Koningin van het Levenslied weer een nieuwe cd-singel uitgebracht.Maar..De publieke zender Radio 5 boycot de nieuwe single van zangeres Marianne Weber. Het nummer 'n Meisje Huilt, over het leven van een verslaafde straatprostituee, is volgens zendercoördinator Ron Stoeltie te deprimerend voor de oudere doelgroep.

Componist Emile Hartkamp staat op zijn achterste benen. ,,Alles mag op de radio. De 'fuck you's' vliegen je doorgaans om de oren. Maar een Hollandse smartlap, een moderne variant op Keetje Tippel, wordt ongeschikt voor uitzending bevonden. Onze eigen cultuur wordt verloochend."
Hartkamp wordt gesteund door talloze Radio 5-luisteraars, getuige de heftige discussie in het gastenboek van de zender. Dinsdagmiddag werden de meeste van die reacties overigens verwijderd door de webmaster.

Ook zanger Frans Bauer, voor wie Hartkamp de hit Heb Je Even Voor Mij schreef, laat zich niet onbetuigd. ,,Ik zou willen zeggen: meneer Stoeltie, waar gáát deze discussie over? Het is 2007! Zo'n boycot getuigt van weinig respect voor het publiek. Eigenlijk is het gewoon een belediging. "
Volgens Hartkamp heeft Stoeltie alle vrijheid om de plaat links te laten liggen. ,,Als hij hem niet goed vindt: prima. Maar deze reden vind ik ronduit belachelijk."

Zo zien we maar weer waar het probleem ligt in Nederland. Die ligt niet bij de piraten , die weten wel wat echte muziek is maar het probleem ligt in Hilversum, doe daar eerst maar eens wat aan regering !! Piraten , laat zien dat wij niet te laf zijn om de nieuwe singel van Marianne Weber te draaien.

bron: de Stentor & Dagblad van het Noorden

Trefwoorden: radio stoeltie hartkamp<< Terug