Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2093

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Moeraskever uit de lucht !! punt 16 Aug 2008 12:28
Ingezonden mail :

Het is gebeurd hier. Na exact 13 maanden bijna ieder weekend hebben ze een zender van ons opgehaald. Gisteren om 20.15 hebben we de zender ingeschakeld. Dhr Verheij heeft ons in de gaten gehouden op afstand. Hij had verwacht dat de zender s'avond zou worden ingeschakeld omdat er Tractor pulling is in het dorp. Wij hadden er niks van gezien. (Hij stond aan de andere kant van de snelweg op de vluchtstrook) Onderweg naar huis zagen wij bij toeval de peilauto staan voor het gemeentehuis en politiebureau van het AT een donkere blauwe bij zwarte Volkwagen Sharen met kenteken 34-SF-PG. Hiervan heb ik 2 foto's gemaakt. Met dit heb ik een van mn teamleden ingeschakeld met het bericht dat er een peilauto in het dorp was. Hij besloot zo snel mogelijk naar de plek des onheils te gaan om de zender weg te halen. Dit mocht niet baten. Voordat hij bij de lokatie was kwamen Verheij samen met de dorpsagent al vanaf de andere richting tegemoet lopen en stonden ze letterlijk opeens voor zn neus en kon hij geen kant op. Hij heeft alle medewerking verleent en zo zijn ze naar de plek aangewezen waar de zender stond opgesteld. Om 20.45 werd deze uitgeschakeld door hem zelf. Deze wisten ze op 2M na exact. Het zendertje en mp3 speler met voedingsprintje zijn in beslag genomen. De accu' mochten we houden. Hij moest voor verhoor komen bij het bureau. Wat voor boete hij krijgt is nog niet bekent. Het kan minder worden vanwege de medewerking die hij verleende.

We zonden dit weekend weekend toevallig uit met de 20W 12V zender deze met een BLY88 eindtrap en een dipooltje op 18M hoogte in de boom. Normaal draaiden we met een 5W zendertje ook op 12V. Ze hadden onze zender al diverse keren uitgepeild en dit weekend was er geen meer ontkomen aan. Het had juist helemaal niet op deze manier moeten gaan. Hadden ze hem niet gepakt had het een heel circus geweest om dit zendertje op te halen! Hierbij dus een (tijdelijk)einde gekomen aan een van de laatste etherpiraten van Zuid Holland. Het bericht wat een tijdje geleden in de krant stond klopt dus en iedereen moet gaan oppassen!

Het slaat gewoon nergens op dat ze zo'n klein zendertje uit de ether hebben gehaald. Met dit vermogen nog minder dan een lokale omroep en toch haalden we afstanden van ruim 20Km met deze opstelling.

namens EPC team succes met de wederopbouw

Voor foto's van deze moeraspiraat kijkt u onder impressies en dan inbeslagnames

Trefwoorden: weekend zender ingeschakeld zendertje<< Terug