Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2379

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Artikel Twentsche Courant Tubantia punt 20 Jul 2009 17:11
Na aanleiding van een inbeslagname van de RZC in Rietmolen, werd ik door een journalist benaderd of ik daarop wou reageren. Daarnaast wat nou de drijfveer achter de etherpiraten is en waarom het gedaan wordt. En hoe het nou zit met het gevaar wat daarachter schuilt zoals de gemeenten beweren.

Ik heb er in het eerste begin een beetje wantrouwend tegenover gestaan, omdat alles wat normaliter geplaatst wordt in de kranten alleen maar als crimineel beschouwd word en overmatig drankgebuik meer hoofdzaak als bijzaak is. Ik heb de journalist aangegeven dat ik aan dat soort verhalen geen medewerking wou verlenen. Ik wou best een paar vragen beantwoorden als hij deze maar objectief zou plaatsen. Dit is na mijn idee goed gelukt, aangezien hij het als een apart stuk geplaatst heeft.

De betreffende journalist heeft mij het concept toegezonden voor plaatsing en ik kon mij wel vinden in het stuk. Hierna heb ik het een aantal mensen toegestuurd en gevraagd wat hierop hun reactie was en het werd als een leuk stuk beschouwd, waarop ik toestemming tot plaatsing heb gegeven.

N.a.v het verhaal dat vandaag in de krant stond te lezen heb ik veel positieve reacties gehad, maar ook een aantal negatieve, aangezien er bedragen genoemd werden en vermogen van apparatuur, dit is puur voortgekomen uit de vraag hoe veel geld er in de hobby gestoken word. Het vermogen lijkt me geen geheim aangezien dat bij elke inbeslagname in de krant en impressies vermeld wordt.

Hoop dat ik zo een beetje duidelijk heb gemaakt wat er achter het verhaal gaat, endiegene die er negatief over denken het toch van de positieve kant kunnen inzien. Ik kan niet anders zeggen dan dat de journalist met respect gehandeld heeft en dat ik denk dat de "normale mens" zo een keer een ander idee heeft over de etherpiraat dan dronken werkeloze criminelen.

het stuk uit de krant is hier en hier te lezen

Trefwoorden: journalist wou aangezien krant<< Terug