Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2677

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Etherpiraten introduceert RSS feeds voor forums !! punt 15 Aug 2010 16:12
Afgelopen weekend is er weer hard gewerkt aan een nieuw onderdeel voor onze forums, te weten rss feeds. De meesten van jullie zullen denken wat zijn nu weer rss feeds, daarom zullen wij in ons help menu een aparte rubriek openen met uitleg hierover. Voor mensen die nieuwsgierig zijn en niet willen wachten op de uitgebreide uitleg zal ik hieronder een korte uitleg geven.

Een feed is een communicatiemiddel waarmee de ontvanger op de hoogte gesteld wordt van nieuws zonder dat u daarvoor alle favoriete websites hoeft af te surfen. U blijft zo op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.
Het nieuws komt naar u toe, iedere keer als u uw rssreader start.
Het bestand dat op etherpiraten.com als feed wordt aangeboden is een xml bestand. Als u dit zo opent kunt u er niet veel mee, maar in een reader wordt het ingelezen zodat u de koppen kunt lezen.

Om een rss feed te kunnen lezen heeft u een rss-reader nodig.
U kunt deze downloaden op de hieronder vermelde websites:

* Feeder (online lezen, Nederlandse aanbieder)
* Feedreader (Windows; gratis)
* RSSReader (Windows; gratis)
* AmphetaDesk (Linux,Mac, Windows; gratis)
* Sharpreader (Windows; gratis)

Meer lezen over feeds: http://rss.beginthier.nl

In Internet explorer vanaf versie 7.0 en Mozilla Firefox zit standaard een rss-reader ingebouwd. Onder het kopje favorieten staat het feed tekentje, u klikt daar op subscribe to feed.

Hoe abonneert u zich op een feed?

Ga op het rss feed symbool staan, er opent zich nu een pagina met alleen code. Ga in de adresbalk staan en kopieer de link.

Op het moment dat u de rss feed gekopieerd heeft en u zich heeft opgegeven voor de feed (subscribe to feed) ontvangt u bij elke keer als er nieuwsberichten zijn, deze direct op de plaats waar u zich heeft ingeschreven.

Trefwoorden: rss uitleg feed rssreader * (windows; gratis)<< Terug