Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2869

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Fotoreportage zendmast (televisietoren) Smilde !! punt 16 Jul 2011 17:12
2011-07-16-zendmast(televisietoren) Smilde.jpgNadat gister een abrupt einde kwam aan de uitzendingen via de ether van diverse publieke en commerciële omroepen, digitale televisie en diverse mobiele telefoon en data signalen door het deels instorten van de zendmast (televisietoren) in Smilde is er weer deels wat hersteld van deze ether signalen.
Zojuist kregen wij van nieuwsgierige voorbijgangers in Smilde enkele foto's toegestuurd die elk detail van de schade aan de zendmast (televisietoren) in Smilde goed laat zien, speciaal hiervoor hebben wij een foto album geopend.

Hierop is ook al te zien dat op zo'n 500 meter afstand van de mast begonnen wordt met het opzetten van een noodmast door Volker Wessel Telecom. Deze mast zal waarschijnlijk niet voor de publieke en commerciële omroepen bestemd zijn maar voor het telefoon/data verkeer en digitale televisie van KPN.
Ben jij toevallig wezen kijken of ga je nog die kant op en maak je wat foto's, deel ze dan met ons zodat alle bezoekers van onze website deze historische gebeurtenis kunnen volgen en bij zal blijven in ons archief.

Voor de publieke en commerciële omroepen wordt er inmiddels gebruik gemaakt van 3 andere masten, namelijk die in Groningen, Irnsum & Tjerkgaast.
De mast in Groningen werd gister avond al in gebruik genomen door RTV Drenthe met een ERP vermogen van 10kw via FM 90.8 mhz.
Het signaal is niet in de gehele provincie optimaal te ontvangen maar vooral het noorden heeft baat bij deze noodzender, ook de steunzender 99.3 in Z.O. Drenthe heeft weer een signaal wat hij op kan pikken en door kan sturen (met enige ruis).

Afgelopen nacht was het ook niet stil op de 101.0 mhz van Sky Radio aangezien een geheime zender de uitzending maar had overgenomen voor alle luisteraars. De muziek (Nederlandstalig) was dan weliswaar een iets andere genre wat Sky Radio normaal draait, maar toch de frequentie was gevuld en de reacties stroomde binnen.
Toen vanmiddag Sky Radio zelf de uitzending weer kon hervatten via een noodzender in de mast van Irnsum, werd er contact opgenomen met de geheime zender die hun uitzending gelijk weer heeft gestaakt en netjes heeft overgedragen. Ook voor Veronica is in Irnsum een noodzender geplaatst voor de 103.2 !!
Van deze mast maakt normaal alleen Omroep Friesland, Slam FM, Waterstad FM en Radio 1 (steunzender) gebruik, maar is inmiddels goed gevuld !!

Voor de overige regionale en commerciële omroepen: Radio 1 91.8, Radio 2 88.0, Radio 3FM 88.6, Radio 4 94.8, Q-Music 100.4, Arrow Classic Rock (editie Noord) 98.7 & BNR Nieuwsradio 89.6 zijn er noodzenders geplaatst in de mast in Tjerkgaast.
Voor Slam!FM, 100 % NL en RadioNL zijn nog geen noodzenders geactiveerd.


Wij wensen alle omwonende luisteramateurs van Groningen, Irnsum & Tjerkgaast sterkte toe de komende weken !!
Wubbo Alias: " Hawaii " & Eddy Alias: " Spanningzoeker Radio " bedankt voor het toesturen van jullie foto's.

Trefwoorden: publieke commerciële omroepen smilde foto's mast voor groningen irnsum tjerkgaast fm noodzender sky radio uitzending<< Terug