Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2870

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Oorzaak brand zendmast IJsselstijn (Lopik) bekend !! punt 16 Jul 2011 20:14
2011-07-16-IJsselstein%20Gerbrandytoren-Lopik.jpgZojuist is bekend geworden wat mogelijk de oorzaak is geweest van de brand in de zendmast in IJsselstijn (Lopik).
Volgens een woordvoerder van Novec de eigenaar van de zendmast, is de brand ontstaan door oververhitte kabels.
Waardoor de kabel oververhit raakte, kon hij niet zeggen " Het onderzoek duurt nog wel een tijdje ".

Hij sprak zaterdag van een " bizarre situatie ", dat bij twee zendmasten zo kort na elkaar brand uitbrak. " Een zender die uitvalt is op te vangen door noodzenders, maar twee tegelijk is lastig ". De zegsman verwacht dat de mast in de loop van het weekeinde weer volledig operationeel is.

bron: ANP

Volgens ons is het niet zo moeilijk om een oorzaak van oververhitte kabels te vinden " TEVEEL vermogen of misaanpassing waardoor er TEVEEL vermogen terug komt ", maar tja wie zijn wij " hobbyisten ".
Maar goed als we even terug denken hebben ze het vermogen van de publieke omroepen in IJsselstijn (Lopik) net verhoogd voor een X aantal weken geleden 1 + 1 = 2 ??

Ook staan wij niet verbaast te kijken als uit het onderzoek in Smilde als oorzaak oververhitte kabel(s) komt, als je ziet wat er aan vermogen over die kabels gaat (wellicht specificaties eens opzoeken van de kabel die wordt gebruikt ??).
In Smilde is evenals in IJsselstijn (Lopik) het een en ander gewijzigd de afgelopen weken.
Zo zijn de oude antennes van o.a. Veronica, Slam!FM, Arrow Classic Rock (editie Noord) & BNR Nieuwsradio de afgelopen maanden allemaal verwijderd.
Deze zenders zijn extra toevoegt op het Broadcast Partners antenne systeem en het omgebouwde KPN antenne systeem.
Ook heeft Arrow Classic Rock (editie Noord) aanzienlijk meer vermogen gekregen.

Bovenstaand alle feiten eens op een rijtje, de mogelijke conclusie van de oorzaak laten we aan jullie over of anders even afwachten wat het onderzoek zal uitwijzen.

Trefwoorden: oorzaak brand ijsselstijn (lopik) oververhitte kabels vermogen<< Terug