Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2883

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Verankering zendmast Smilde wordt verwijderd !! punt 28 Jul 2011 13:33
2011-07-28-verankering_zendmast_smilde_verwijderd.jpgMaandag wordt een van de grootste brokstukken van de de door brand geknikte zendmast bij Hoogersmilde afgebroken. Het betreft de verankering van de mast (mastvoet) die op de 19e verdieping van de betonnen toren is bevestigd.
Dat maakte Novec, eigenaar (van het stalen gedeelde) van de zendmast, donderdag bekend.

Voordat er begonnen kan worden moet eerst het deel van de stalen buismast dat nu nog aan de kabels hang worden verwijderd, dit zal de komende dagen gaan plaats vinden en beloofd ook nog een hele klus te gaan worden !!
De zogenoemde mastvoet kan dan vervolgens van de de betonnen constructie van de toren worden verwijderd (blauw gedeelte bovenop de zendmast), die vrijdag 15 juli werd getroffen door brand.
Met behulp van twee kranen wordt het 10 ton wegende gevaarte van 4 bij 5 meter naar beneden getakeld.

Vandaag werd ook bekend dat er aan de zendmast in IJsselstein geen schade is ontstaan aan de stalen constructie bij de brand op 15 juli.
Dat blijkt uit donderdag openbaar gemaakt onderzoek van de MME Group in opdracht van Novec, de eigenaar van de zendmast.

Het bouwwerk van de zendmast bestaat uit een ongeveer 100 meter hoge betonnen toren (eigenaar Alticom) met daarop een stalen buismast (eigenaar Novec) van circa 260 meter. Nu blijkt dat de stalen buismast, waar de brand woedde, niet zo erg is beschadigd dat de constructie van de zendmast is verzwakt, aldus een zegsman.

bron: dvhn

Trefwoorden: brand zendmast betonnen toren stalen buismast constructie<< Terug