Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2922

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Havenzanger Henk Pleket overleden punt 23 Oct 2011 18:01
Havenzanger Henk Pleket is zondag op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slopende ziekte in zijn woonplaats Apeldoorn.

Hij is rustig heengegaan in gezelschap van zijn familie, zo liet zijn management weten.

Pleket was het gezicht van de feestband De Havenzangers, bekend van hits als Daar bij de waterkant, 's Nachts na tweeën en Trouw niet voor je 40 bent.

In 2007 werd bij Pleket kanker geconstateerd, waarvoor hij werd behandeld. In augustus bleek echter dat hij opnieuw ernstig ziek was. In eerste instantie vocht hij hard voor herstel, tot de afgelopen dagen. ''Hij wilde niet meer. Hij wilde rust'', zei zijn zoon Aernout.

Pleket werd geboren op 16 mei 1937 in Arnhem, waar hij zijn jeugd doorbracht. Hij laat naast zijn zoon ook zijn vrouw Trees achter. De begrafenis staat gepland op vrijdag 28 oktober in Apeldoorn. De familie vraagt om rust en gepaste afstand.

Met De Havenzangers wist Pleket maar liefst negen gouden en zeven platina platen te behalen. Daarnaast kreeg de band een Edison overhandigd. In 2003 werd Pleket geridderd.

De laatste jaren trad Pleket op als De Havenzanger, niet alleen in het reguliere feestcircuit, maar ook bij speciale feesten voor ouderen.

Bron:nu.nl

Trefwoorden: pleket<< Terug