Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3244

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Opening van het Veronicaschip de Norderney na verbouwing punt 08 Dec 2013 09:17
2013-12-08-veronicaschip.jpg Burgemeester Eberhard van der Laan 'opent' zondag officieel het Veronicaschip aan de kade van het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Het schip deed in de jaren 60 en 70 dienst als de zeezender Radio Veronica. Eerder lag het schip in Groningen, waar het is verbouwd.
Het voormalige zendschip is nu geschikt voor evenementen en mediaproducties. De Norderney biedt een podium voor muziek, cultuur en debat. Er kunnen 350 bezoekers in.

Na de officiële opening zondag volgt een gevarieerd programma waarin de verschillende aspecten van het schip aan de orde komen. Zo heeft Jeroen Pauw een gesprek met Lex Harding, voormalig diskjockey bij Radio Veronica. Ook treden Tim Knol en Sabrina Starke op.

De piratenzender zond sinds 1960 vanaf de Noordzee programma's uit gericht op Nederland. Radio Veronica moest op 31 augustus 1974 stoppen met uitzendingen vanaf het schip, een voormalige trawler, toen de antipiratenwet van kracht werd. Daarna zwierf het lange tijd door Nederland en België.

Vrijdagmiddag keerde een aantal Veronica-dj's al terug naar de Norderney voor een radio-uitzending. Onder anderen Erik de Zwart, Rick van Velthuysen en Patrick Kicken presenteerden vanaf het oude zendschip de eerste uren van de Top 1000 Allertijden, een ranglijst samengesteld door luisteraars van het radiostation.

Trefwoorden: schip radio veronica<< Terug