Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3275

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Cees Veerman overleden punt 15 Mar 2014 12:44
2014-03-15-cats.jpgGitarist, componist en eerste leadzanger van The Cats, Cees Veerman, is overleden. Samen met de latere frontman Piet Veerman maakte hij jarenlang deel uit van de Volendamse popgroep, die in de jaren zestig en zeventig veel succes had in Nederland en Duitsland.

Cees Veerman was een van de oprichters van de band. Hij maakte al deel uit van de Mystic Four en The Blue Cats, twee voorgangers van The Cats. De eerste grote successen kwamen in 1968: de nummers Lea en Why kwamen op de eerste plaats van de Nederlandse Top-40. Ook Marian (1970), Where have I been wrong (1969) en Be my day (1974) bereikten de eerste plaats.

Daarnaast waren er talloze top-10-noteringen. De best verkochte single, One Way Wind (1972), bereikte in Nederland de derde plaats, maar werd ook in België, Duitsland, Zwitserland een grote hit.

Niet lekker
Cees Veerman woonde met zijn vrouw in Indonesië. Cats-bassist Arnold Mühren hoorde van Veermans familie dat hij zich donderdagavond niet lekker had gevoeld, maar zich niet wilde laten onderzoeken. De volgende ochtend lag hij dood op bed.

Mühren zei in het Radio 1 Journaal dat Veerman voor de band van grote betekenis is geweest, ook nadat Piet Veerman voor de singles de rol van leadzanger had overgenomen.

Palingsound
De Cats staan bekend als de grondleggers van de palingsound: een door dj Joost den Draaijer bedachte term voor het typische geluid van de Volendamse popmuziek. De leden werden in 2006 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cees Veerman werd 70 jaar.
bron nos.nl

Trefwoorden: cats veerman cees<< Terug