Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3279

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel SEIN ontvangt gift piratenzender De Grote Beer!! punt 28 Mar 2014 07:31
2014-03-28-SEIN.jpgDonderdag, 20 maart 2014

Zaterdag 15 maart heeft SEIN Noord- en Oost-Nederland een cheque van € 5.000,- in ontvangst mogen nemen van marathonteam ‘De Grote Beer’ uit Vroomshoop.

Zestien leden van het marathonteam waren aanwezig om de cheque te overhandigen aan Patrick Mascini, hoofd Zorgeenheid KNF. Emiel de Lange van De Grote Beer vertelt: "Tijdens de 48 uur durende radiomarathon zijn verzoeknummers gedraaid en hebben verschillende artiesten opgetreden. De mannen van het team verzorgden de muziek, de vrouwen hadden bardienst." De Grote Beer heeft de marathon gehouden ter nagedachtenis aan Jeffrey de Lange, broer van Emiel en zendamateur in hart en nieren.

Jeffrey was epilepsiepatiënt en overleed in 2011. Daarom hebben familie en vrienden van Jeffrey besloten dat de opbrengst van de marathon ten goede moest komen aan een epilepsie-gerelateerd doel. SEIN heeft in 2012 ook al een gift van hen in ontvangst mogen nemen.

Van de gift zijn een folderrek en een kralenwand voor de wachtkamer van de polikliniek in Groningen aangeschaft. De terrassen van de afdeling KNF (Klinische Neurofysiologie) zijn voorzien van rubberen tegels. Patiënten die op deze afdeling verblijven voor onderzoek, en vaak aanvallen hebben, kunnen nu veilig naar buiten.

Na de overhandiging van de cheque hebben enkele KNF-laboranten een presentatie gehouden over de activiteiten van de KNF. Wat doet de afdeling KNF, wat is een EEG, hoe gaat een syncope-onderzoek? Aan het einde van de rondleiding werd de groep ‘overhoord’.

Het was een geslaagde ochtend en SEIN is marathonteam ‘De Grote Beer’ erg dankbaar voor de gulle gift!

Bron: Radio De Grote Beer en Sein.

Johnny

Trefwoorden: sein cheque marathonteam knf beer gift afdeling<< Terug