Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3552

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Productieve en informatieve dag voor het Agentschap Telecom! punt 13 Dec 2015 18:28
2015-12-13-image1 (1).JPGZoals zo vaak op zondag in de feestmaand was het ook vandaag weer een drukke dag voor Albert de Boer en Harry Nijland namens het Agentschap Telecom. Ditmaal om een tweetal bemande en een enkele onbemande zender uit de lucht te halen in de provincie Drenthe.

Vanmiddag rond 12:30uur was het eerst raak voor Radio Buitenzorg draaiende via de 94.50Mhz vanuit de locatie Emmen (Provincie Drenthe). Dit station verzorgde zijn uitzending vanaf eigen grond met een geschat vermogen van 1000 watt op een enkele antenne met een geschatte hoogte van 20 meter. Door de heren van het AT is meegedeeld dat de boete de komende weken verwacht mag worden. Foto's vindt je hier.

Vervolgens was het de tijd om door te rijden naar Radio Pelgrim die via de 95.10MHz een uitzending verzorgde vanuit de locatie Ter Apel (gemeente Vlagtwedde, provincie Groningen). Het is op dit moment onbekend met welk vermogen of masthoogte dit station zijn uitzending verzorgde, wel is duidelijk dat ook dit station de boete tegemoet moet zien. Bijbehorende foto's vindt je hier.

Blijkbaar waren twee bemande stations - die toch steeds zeldzamer worden - nog niet genoeg en moest rond 14:30uur het station "Vrienden van het Eethuus" wat uitzond op de 96.50Mhz vanuit de locatie Elim (Drenthe, Gemeente Hoogeveen) het ontgelden. Dit onbemande station zond uit met een enkele mosfett op 30 meter vanuit een hoogspanningsmast. Helaas voor de heren had het de laatste dagen nogal geregend in en om Elim waardoor de locatie maar moeilijk bereikbaar was. De enige (tot dan toe) bruikbare toegangsweg was een zandpad dat door de heren gretig in z'n achteruit misbruikt werd, met een tot aan de assen vastzittende Golf Variant tot gevolg.
Even werd nog geprobeerd om de auto eruit te krijgen maar dit mocht niet baten, professionele hulp werd ingeroepen met de kreet "We zitten muurvast". Ruim een half uur later was de hulp ter plaatse om daar aan te geven dat ook hij geen oplossing had, "dit durf ik niet aan" was het antwoord. Inmiddels was de firma Tennet ingelicht om de zender uit de hoogspanningsmast te verwijderen, helaas voor hen was ook de Caddy niet opgewassen tegen deze modderpartij, met als gevolg dat ook deze vast kwam te zitten.

Met een 4x4 jeep werd nog even geprobeerd de bus eruit te halen, zonder resultaat. Rond 17:15 werd met een trekker van een plaatselijke boer de auto van Tennet en de Golf Variant van het Agentschap Telecom eruit getrokken en weer netjes vooraan de weg afgezet. Het meest opmerkelijke aan deze middag was wel de uitspraak gedaan door Harry Nijland; Het AT kan de onbemande zender wel weer zelf af, (mede) hierdoor gaat de politie niet meer mee naar onbemande zenders. Dit was dus direct een groot succes zo bleek vanmiddag, voor de bijbehorende foto's klik je hier.

Wij van het Etherpiraten.com team wensen de stations veel succes met een eventuele wederopbouw.

Trefwoorden: onbemande zender locatie station verzorgde uitzending heren foto#39;s eruit<< Terug