Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3554

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel De Boer haalt tweetal onbemande zenders uit de lucht! punt 22 Dec 2015 15:51
2015-12-22-IWV1D8l.jpgMet de kerstdagen in het vooruitzicht loopt de band alweer aardig vol, de nodige (legale) kerstmarathons zijn inmiddels begonnen en traditiegetrouw zal er ook nog genoeg volgen. Een doorn in het oog voor het Agentschap Telecom dat al jaren zijn best doet om dit fenomeen een halt toe te roepen, zo ook vandaag. Dit maal mocht Albert de Boer namens het AT in zijn eentje op pad om een tweetal onbemande zenders uit de lucht te halen, een klusje waarbij de plaatselijke politie en de gemeente nodig waren.

De eerste bestemming was de locatie Grafhorst een stadje in de gemeente Kampen (provincie Overijssel), hier moest de onbemande zender genaamd 'Luckystar en Zonnedaal' het ontgelden. De opstelling was in een GSM-mast geplaatst zoals zo vaak en hierbij hing de antenne op een hoogte van plusminus 20 meter. De zender afgesteld op de frequentie 95.10MHz had een geschat vermogen van 500 watt en stond sinds maandagavond half 11 aan. Een kort avontuur voor deze zender waarbij alles op de antenne en een plastic box na zijn meegenomen.

Na het afronden van deze actie was het tijd om af te reizen richting het kanaal in de omgeving van Agelo (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel). Ook hier was een onbemande zender opgezet die iets meer geluk had dan de 'Luckystar en Zonnedaal', de 'Knalgans Radio' was sinds afgelopen vrijdagavond aan de band middels 97.30 en ondanks wat problemen met de stream was het geen klagen over de ontvangen reacties.

Om de Knalgans uit de lucht te halen was hulp van de plaatselijke politie en de gemeente met een hoogwerker nodig om het geheel uit de boom te halen. Ook hier is alles meegegaan inclusief antenne en stream-pc. De gebruikte zender een T2000 van het merk Elenos is samen met een sturing van het merk RVR verdwenen in de blauwe Volkswagen Golf Variant. Voor de foto's kun je hier terecht.

Namens het gehele EPC team succes met een eventuele wederopbouw en ondanks het verlies alsnog prettige kerstdagen!

Trefwoorden: onbemande zender antenne<< Terug