Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3568

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Zenders in Ootmarsum en St Jansklooster uit de lucht gehaald punt 23 Feb 2016 14:20
2016-02-23-IMG-20160223-WA0081.jpgNog maar net bekomen en nog met het zweet op het voorhoofd van de nodige acties bij de Firma Bosgigant was het volgens het Agentschap Telecom noodzakelijk om nog een station uit de lucht te halen. Dit maal was de twijfelachtige eer aan de 'Ootmarsumse Piraatjes', deze eveneens onbemande zender geplaatst in de locatie Ootmarsum (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) was rond de klok van twee uur op zondagmiddag de klos.

Ter plaatse is een dubbele Mosfett met een geschat vermogen van 600 watt samen met de bijbehorende sturing in beslag genomen. De zender was verbonden met een tweetal antennes gesitueerd op een oude watertoren met een hoogte van 16 meter, het geheel inclusief de Kuiperberg had een geschatte hoogte van 80 meter boven NAP. Naast de zender en de antenne's is eveneens de gebruikte computer inclusief dongle in beslag genomen. De pijp waaraan de antenne's verbonden waren is in stukken geslepen en op locatie achtergelaten. Het station heeft aan EPC laten weten sowieso weer retour te komen aan de drie-meter-band, voor foto's van de actie in Ootmarsum klik je hier.

Na het drukke weekend is op maandagavond de zender gebruikt door Station Tik van de Meule in beslag genomen, ook dit station draaiend vanuit de omgeving van Sint Jansklooster (gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel) had zijn spullen onbemand opgesteld en maakte van een GSM-mast gebruik om de nodige hoogte te winnen. Tijdens de actie zijn een ETG 1000 van het merk Elenos en de gebruikte stream-pc inclusief dongle in beslag genomen.

Het Agentschap Telecom had tijdens de actie de nodige moeite om het geheel van zijn plek te krijgen i.v.m. een ingenieus bedachte klem die om de toegangspoort was bevestigd, daarbij waren er ook nog eens in groten getale mensen op het spektakel afgekomen wat weer zorgde voor het nodige oponthoud. Ondanks de nodige tegenwerkingen lukte het Jelle Russchen namens het AT alsnog om de spullen in de Golf Variant te laden en onder begleiding van de plaatselijke Politie te vetrekken. Ook dit station heeft inmiddels laten weten binnekort were retour te komen aan de drie-meter-band! Voor foto's van het spektakel bij de TVDM klik je hier en als extraatje hier nog een filmpje waar op het gevecht van Jelle met aanwezige hek te zien is.

Heren bedankt voor de genomen moeite en tot horens namens het gehele EPC-team!

Trefwoorden: nodige station zender beslag hoogte inclusief actie<< Terug