Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3569

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Muzikant Appie Koop uit De Lutte overleden punt 25 Feb 2016 17:05
2016-02-25-image-5760174.jpgDE LUTTE - Op 75-jarige leeftijd is afgelopen dinsdag (23 februari) Appie Koop overleden. Als horeca-ondernemer maar vooral als muzikant genoot de Luttenaar bekendheid in heel de regio. Hij maakte deel uit van de Wiconé’s en later Country, twee orkesten die vooral in de jaren zestig en zeventig menig dansavond en bruiloft in de regio muzikaal opluisterden.

De liefde voor muziek liep als een rode draad door het leven van Appie Koop. Al op jonge leeftijd leerde de Luttenaar accordeon spelen. Alles uit het hoofd. Tot het laatst toe bleef hij muziek maken. Vorige week dinsdag, slechts een week voor zijn overlijden, werd hij thuis nog opgezocht door de Boeskool Toppers, het smartlappenkoor uit Oldenzaal dat hij begeleidde. Op zijn ziekbed begeleidde hij ‘zijn’ koor voor de allerlaatste keer bij drie nummers. Afgesloten werd er met ‘Bis bald auf Wiedersehen’.

Met zijn vrouw Annie bestierde Appie Koop 23 jaar een café in hartje De Lutte. In 1996 werd hij getroffen door een herseninfarct. Ondanks de fysieke beperkingen die hij daar aan overhield, bleef hij muziek maken. Na zijn revalidatie begon hij zelfs, en niet zonder succes,  met wedstrijdmennen. De naam Appie Koop zal ook altijd verbonden blijven aan de lofzang -op ouderwets vinyl- op zijn geboortedorp. Zijn single ‘Kom naar De Lutte en je bent ..... verloren’ is een regelrechte klassieker in het wereldje van de zendpiraten.

[Tubantia]

Trefwoorden: lutte appie koop<< Terug