Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3570

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Opnieuw een korte uitzending voor station KMK! punt 29 Feb 2016 12:04
2016-02-29-RZUiDWt.jpgDe meeste mensen zullen zich de stunt van vorig jaar nog wel herinneren, de 70+ meter hoge zendmast net over de grens bij Lingen die ineens samen met de overige apparatuur verdwenen was na het stilleggen van een grootschalige operatie gestart door de Duitse autoriteiten. Een actie van de zender 'Kort maar Krachtig' ook wel afgekort tot KMK, en ook dit jaar stond er weer een uitzending op de planning, ditmaal vanaf een onbemande locatie nabij het Duitse plaatsje Schöningsdorf, niet ver verwijderd van de Nederlandse grens. Evenals vorig jaar geen gebrek aan hoogte en vermogen bij dit station, helaas voor de mensen achter het station en de luisteraars was er dit jaar minder geluk en waren de Duitsers tot op de tanden gewapend om het geheel relatief snel te beëindigen.

Waar de uitzending eigenlijk gepland stond voor vorig weekend moest het geheel een week verlaat alsnog doorgang vinden na het oplossen van de nodige technische problemen. Afgelopen donderdagavond was het dan eindelijk zover, de RVR zender goed voor een maximaal vermogen van 30 kilowatt stond op zijn plek vergezeld door een 70 meter hoge zendmast. De zender samen met de benodigde extra onderdelen en een dieseltank opgeborgen in een zeecontainer, veel gelijkenissen met het recept van vorig jaar. Lang mocht het feest helaas niet duren dit maal, vrijdagmiddag kwamen de eerste berichten dat er nogal wat Polizei aanwezig zou zijn in de omgeving en diezelfde avond was het daadwerkelijk raak nabij de zendlocatie. Bijgestaan door de 'Technische Hilfswerk', een stootploeg aangestuurd vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken, is de volledige opstelling ter plekke gesloopt en in beslag genomen.

Om de zeventig meter hoge zendmast te laten zakken zijn explosieven toegepast en de zeecontainer is meermaals met een straaljager bewerkt om binnen te geraken. Na het succesvol openen van de container en het laten zaken van de zendmast is alle apparatuur, inclusief de ontmantelde zendmast door de Duitse politie in beslag genomen. De opgetrommelde diensten zijn tot zaterdagochtend bezig geweest om de gehele zendinstallatie af te breken en af te voeren. Volgens Duitse media probeert de Duitse overheid nu te achterhalen wie de medewerkers zijn achter het station, om eventuele kosten te verhalen.

Namens het Etherpiraten.com team sterkte met het gigantische verlies en succes bij een eventuele wederopbouw in de nabije toekomst! Voor mensen die geïnteresseerd zijn in foto's van deze actie; deze zijn hier te vinden evenals het filmpje waarbij de mast door middel van explosieven tot zakken wordt gebracht.

Trefwoorden: zendmast duitse zender station<< Terug