Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3590

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Politie maakt einde aan uitzending Brekdeer FM punt 03 Jul 2016 12:15
2016-07-03-E9Pkf5P.jpgVanmorgen vroeg is de vanuit de omgeving Deurningen (gemeente Dinkelland, provincie Overijssel) draaiende etherpiraat Brekdeer FM uit de lucht gehaald door de plaatselijke politie, in tegenstelling tot eerdere berichten met assistentie van het Agentschap Telecom. Na al een aantal plaagstoten vanuit de politie op de vrijdag en zaterdag was het zondag in alle vroegte tijd om ter plaatse de mast dusdanig onklaar te maken door een tooipunt door te slijpen en een bout te verwijderen met als gevolg dat de mast in elkaar is gestort en daarmee de nodige onderdelen als verloren beschouwd mogen worden. Het is niet de eerste keer voor dit station dat er een mast neergehaald wordt door de politie of AT.

Het station maakte gebruik van een mobiele mast geplaatst in het buitengebied met een geschatte hoogte van 55 meter met daarin bevestigd een twee kilowatt sterke zender, het vermogen werd door middel van een viertal antenne's de weide omgeving in gestuurd. Naast de antenne's en de mast die op het oog total-loss lijken is de computer en de sturing door de politie in beslag genomen en afgevoerd naar het politiebureau. Voor foto's van het geheel kun je hier terecht.

Inmiddels heeft het station aan EPC laten weten zeer binnenkort weer retour te verschijnen op de 3-meter-band, namens het gehele EPC-team succes met de wederopbouw en alsnog gecondoleerd met het verlies.

Trefwoorden: mast station<< Terug