Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3654

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Politie ziet antenne Twente FM aan voor piraat!! punt 10 Jul 2020 11:44
2020-07-10-Antenne-TwenteFM-Wierden-aangezien-voor-geheime-zender.jpg2020-07-10-Antennekabel-TwenteFM-Wierden-doorgeknipt.jpg De zender van Twente FM in Wierden is door een fout van de zendmastbeheerder van de zendmast sinds vanochtend uit de lucht.

Onder politiebegeleiding heeft een bedrijf vrijdagmorgen met grof geweld de zendinstallatie onbruikbaar gemaakt, door de antenne en kabels uit de zendmast aan de Nijverheidsstraat te knippen.
Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

De zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken.

De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en het niet ging om een piraat" aldus Wim Aarsen, voorzitter van de omroep. Aarsen is ontsteld over het voorval. "Op dit moment wordt geprobeerd contact te zoeken met de verantwoordelijken en wordt er hard gewerkt om de zender weer te herstellen".

2020-07-10-Antenne-TwenteFM-Wierden-ontmanteld.jpg 2020-07-10-Antenne-TwenteFM-Wierden-uit-de-mast.jpgEen schadeclaim wordt niet uitgesloten. Twente FM is nu in enkele delen van haar uitzendgebied niet te ontvangen en daardoor leiden adverteerders schade en kunnen we luisteraars niet bereiken.

Hoe lang de frequentie 93.9 niet in de lucht is, kan Aarsen nog niet zeggen. Luisteraars wordt geadviseerd om tijdelijk via 106.5 te luisteren, voor zover dat ontvangst toereikend is.

[bron]: TwenteFM

Trefwoorden: zender twente fm aarsen<< Terug