Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
428

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Almelose zendpiraat blijft in de lucht... punt 31 Aug 2002 20:31
ALMELO - Welke straf Almeloër S. (33) ook krijgt opgelegd, zijn illegale radiozender Omroep Stichting Almelo blijft Nederlandstalige muziek uitzenden. Hoe vaak hij in de toekomst ook nog met zijn zender uit de ether wordt gehaald. Daar verandert geen rechtbank of officier van justitie iets aan.

De zendpiraat liet hierover gisteren voor de Almelose politierechter A.M. Rikken geen enkel misverstand bestaan. Sterker: S. houdt er rekening mee dat hij zich binnenkort weer wegens illegaal zenden moet verantwoorden. ‘Tot ziens’, zei de man tegen de rechter, nadat die hem conform de eis had veroordeeld tot drie weken cel en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Hij moest ‘lachen’ om de straf en kondigde voor een publieke tribune met zo’n dertig fans aan dat-ie ‘gewoon doorgaat’. ‘Ik ben geen crimineel. Ik doe niemand kwaad. Ik stoor het vliegverkeer en het ambulancevervoer niet’, zei hij onder luide bijval van het publiek.

De (parket)politie had extra menskracht in en buiten de rechtszaal, omdat ook de broer van S. bij de strafzaak aanwezig was. De Almeloër verdenkt hem ervan dat hij, op 1 maart dit jaar, de politie tipte over de illegale uitzendingen van zijn Omroep Stichting Almelo. De broers S. kunnen niet met elkaar overweg. Volgens zijn broer bedreigt de etherpiraat hem over de radio met de dood. Het kwam gisteren niet tot onregelmatigheden.

De Almeloër werd twee keer eerder uit de ether geplukt, maar beschikte telkens snel weer over nieuwe apparatuur. De - gescheiden - man is zendpiraat, omdat hij geen omgangsregeling krijgt met zijn vier kinderen uit twee eerdere huwelijken. ‘Als ik de kinderen toch opzoek, krijg ik klappen. Daar word ik helemaal down van. De zender brengt mij op andere gedachten. Bovendien is Radio 3 waardeloos en de lokale omroep bullshit. Wat moet ik anders doen? Want in Almelo is niets te doen’, zei S.

Officier van justitie M.A.J. Kunst hield S. voor dat de (geëiste) straffen hoger zullen worden naarmate hij vaker voor illegaal zenden wordt aangehouden. Rechter Rikken sprak in dit verband over een ‘machtsspelletje’ en suggereerde dat het tijd wordt dat de Almeloër een andere hobby zoekt. Maar deze wil niet wijken: ‘Zolang ik geen omgangsregeling heb, blijf ik doorgaan.’

Trefwoorden: almelo almeloër omroep de<< Terug