Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
72

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Tussendoortje.... punt 26 Dec 2001 14:06
Het mag gerust gezegd worden, de etherpiraten in Nederland mogen trots zijn op hun site. Voorheen irriteerde ik me een beetje aan het domme geouwehoer in het koop/ verkoopforum, wat volgens mij beter het zeik/ afzeikforum genoemd kon worden.

Ik ben piraat geweest van 1979 tot ongeveer 1988. Veel gespeeld met de YOSTI-KIT, STENTOR en later de wat meer professionele zenders. Op het laatst met het, voor die tijd grote, vermogen van 80 watt afkomstig van een buizenzender met de EL 86.
Tussendoor veel verschillende zenders gehad welke ook weer gezellig werden meegenomen door Dhr. Otte van de R.C.D.. Eigenlijk was dat een heel geschikte kerel, elke keer als hij langs kwam was het weer gezellig bijpraten. Ondertussen werd in de studio koortsachtig gewerkt om platen en apparatuur veilig te stellen. Dat wist hij natuurlijk ook wel, maar het maakte hem niet zoveel uit. Hij tekende ook eens een schema uit van een stereocoder, deze coder heeft hij nooit in beslag genomen(!). Eigenlijk interesseerde het hem niet zoveel als we het maar een beetje normaal hielden.

Zo werden we ooit eens met het "kerstoffensief" uit de lucht gehaald terwijl de reservezender onder de kerstboom stond. Hij zat in de stoel naast de kerstboom en wij maar steeds de kerstballen verhangen, ondertussen de zender steeds verder naar achteren schuivend.

Mijn lijfblad in die tijd was het Free Radio Magazine, ik heb ze vanaf maart 1979 t/m het einde, en ook ik was hevig verbolgen dat Alfred en José dat blad verkochten.Ik vindt het heel leuk dat ze nu online komen. Er was een tijd dat ik er trots op was om piraat te zijn, wij stonden ergens voor er, later schaamde ik me ervoor maar nu lijkt het erop dat Etherpiraten.com de piraterij een nieuwe impuls geeft. Succes.

Peter de Wit/ voorheen RADIO SEAGULL (FM) HOOGVLIET

Trefwoorden:<< Terug