Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1049

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel 1 Jaar Etherflits punt 12 Mar 2004 01:17
Vorig jaar, 12 Maart, begon het Agentschap Telecom met hun actie 'Etherflits'. Volgens de overheid was de maat vol en moesten er nu eens voor altijd korte metten worden gemaakt met de Nederlandse Etherpiraterij. Met veel bombarie werd de actie gelanceerd en werden de eerste maanden vele piratenzenders het zwijgen opgelegd, met als dieptepunt de Zwarte Woensdag, 23 April, in Drenthe. Wie herinnert zich deze dag niet ?? Op die dag werden op het zelfde tijdstip verschillende invallen gedaan bij piratenzenders, of ze nou aan de band zaten of niet. Een ware razzia dus.

Ook werd met de start van deze actie ook veelvuldig gebruik gemaakt van de 'last onder dwangsom'. De cijfers laten zien dat naast 347 inbeslagnemingen, ook 386 dwangsommen verbeurd werden verklaart.

De bedoeling van actie 'Etherflits' was om het illegaal gebruik van de FM band terug te brengen naar nul procent. Heeft de actie dan volgens ons succes gehad ?? Ja en nee. Helaas hebben piratenzenders in het Zuiden en Westen van het land de moed een beetje laten zakken en zijn er bijna geen piratenzenders aan de drie meterband te vinden. Opmerkelijke dalingen van Etherpiraten komen voor in Gelderland en Brabant. Maar ook in het Noord-Oosten van het land is er een forse daling te vinden en wel in Drenthe. De meest hardnekkige Etherpiraten zijn te vinden in Twente. Ondanks de verhoogde controle van het Agentschap Telecom, wisten de heren daar geen poot aan de grond te krijgen. 'Het gaat hier om etherpiraten die zich kennelijk niet laten weerhouden door inbeslagneming, boetes en dwangsommen', aldus het persbericht op de website van het Agentschap Telecom.

Hoe nu verder ?? Helaas voor de Nederlandse Etherpiraterij, de actie 'Etherflits' zal blijven bestaan. De overheid heeft beslist om met de actie door te gaan zoals deze nu wordt gehouden. Dat betekent dat de Nederlandse Etherpiraterij nog steeds rekening moet houden met de verhoogde controles van onze sterke arm der wet. Dhr. J. Russchen van het Agentschap Telecom heeft al aangegeven het illegale gebruik van de Friese ether met 50% te willen verminderen. Wat men van plan is met de rest van het land, is op dit moment onbekend, maar zal tegen het einde van deze maand, samen met de exacte cijfers, bekend worden gemaakt.

Ondanks alle cijfers en berichten, zijn wij van Etherpiraten.com blij dat ondanks in sommige delen van het land de Nederlandse Etherpiraterij wat minder is geworden, dat we de overheid hebben laten zien dat we niet zonder slag of stoot uit de ether zullen verdwijnen. Voor iedereen die alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar willen nalezen, horen en kijken, verwijzen wij jullie door naar 'Nieuws uit het verleden', welke gevonden kan worden na het inloggen. Tevens zullen wij ons best blijven doen om met het laatste nieuws te blijven komen omtrendt de Nederlandse Etherpiraterij. We houden U op de hoogte !!

Trefwoorden: agentschap telecom actie 'etherflits' nederlandse etherpiraterij piratenzenders ?? etherpiraten<< Terug