Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1144

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Agentschap Telecom Enquête punt 10 Jul 2004 18:36
Vorige week Zondag, tijdens de inbeslagname van de uit Saasveld afkomstige piratenzender Smirnoff van Twente, werd er door Dhr. Geertsen en Dhr. Walraven van het Agentschap Telecom verteld dat men van plan was om een enquête te gaan houden onder de piratenzenders. Men was voornamelijk geinteresseerd in de Nederlandse Etherpiraterij in de regio Twente.

Aangezien het eindrapport van het Agentschap Telecom heeft laten zien dat de piraterij in deze regio niet minder is geworden, ondanks actie Etherflits, wordt het volgens de heren van de sterke arm der wet eens tijd om er achter te komen waarom er mensen zijn die torenhoge boetes riskeren voor het illegaal draaien van wat plaatjes.

Inmiddels heeft het onderzoeksburo ProFacto, die in opdracht van het Agentschap Telecom het onderzoek voert, al enkele collega websites aangeschreven dat men het onderzoek over een week of twee online willen gaan zetten en of men bereid was om hier enig aandacht aan te schenken. Zo ook aan ons. Alleen gaan wij een stapje verder.

Afgelopen week zijn er al aan een aantal piratenzenders in Twente en aan ons, de enquête per post verstuurt. Deze hebben wij in digitale vorm gezet en kan hier gedownload worden. Alleen hebben wij van Etherpiraten.com onze vraagtekens met het doel wat het Agentschap Telecom hiermee probeert te bereiken. Men zegt een beter beeld te willen vormen over de Nederlandse Etherpiraterij, wij denken dat sommige antwoorden juist tegen de Nederlandse Etherpiraterij zal worden gebruikt.

Als voorbeeld halen wij vraag 26 aan: 'Is er voor jou een grens waarvan je zegt als dat gebeurt of dreigt te gebeuren, stop ik met uitzenden?'. Door dit soort informatie naar het Agentschap Telecom te spelen, kunnen ze op een gemakkelijke manier een gemiddelde maken van de antwoorden die er worden gegeven. Daarna kan men het beleid daar op aan gaan passen. Met andere woorden, door onze antwoorden, zouden we het onszelf erg moeilijk kunnen gaan maken met het zogenaamde kat en muis spelletje met de heren van het Agentschap Telecom.

Ons advies: Vul de enquête niet in !! Want op deze manier zou het kunnen gebeuren dat de Nederlandse Etherpiraterij zichzelf in de vingers gaat snijden !! Nogmaals, dit is ons advies. Iedereen is uiteraard vrij om de enquête in te vullen als men denkt daar goed aan te doen.

Voor de mensen die de enquête gelijk willen lezen, bladzijde 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 zijn ook zo te bekijken.

In het forum Piraten Praten hebben wij het onderwerp Enquête AT geopend en horen graag jullie reactie !!

Trefwoorden: twente agentschap telecom enquête nederlandse etherpiraterij antwoorden<< Terug