Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1204

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel MiddenGolf punt 17 Oct 2004 17:34
Dat de Nederlandse Etherpiraterij niet alleen om de drie meterband gaat, weten de meesten. Het is allemaal begonnen op de MiddenGolf, waar piratenzenders al vanaf 1936 hun muzikale programma's in de ether brachten. Eind jaren 60 kwam de FM in beeld en vanwege de betere geluidskwaliteit, zijn veel stations verhuist.

Maar de MiddenGolf en ook de KorteGolf worden nog veelvuldig gebruikt door piratenzenders uit Nederland, al hoor je daar vrij weinig over De komende tijd zullen wij gaan proberen om hier meer inzicht in te krijgen, ontvangst tips te geven, leuke verhalen online te zetten en misschien wel een impressie met een MG/KG amateur te maken.

Vanaf vandaag kan er al het nodig worden gelezen. Na het inloggen, kan je o.a. geluidsfragmenten beluisteren van Radio Torenvalk en Radio Orang Utan, maar ook een exclusief interview lezen met misschien wel één van de bekendste MG DXers uit de jaren 70 t/m 90: Harri Kujala. Dit en meer kan je vinden in het linker menu, onder geschiedenis: MiddenGolf.

Mocht er nog iemand zijn die ook nog wel de nodige informatie heeft over de MG of KG (audio/video, foto's, stickers, QSL kaarten, ontvangsttips, herinneringen, etc etc), neem dan conact op via de Email. Alvast bedankt !!

Trefwoorden: middengolf<< Terug