Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3379

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Rechter vernietigt boete Piraten Team Markelo! punt 14 Oct 2014 11:11
2014-10-14-PTM12.JPG

Na meer dan twee jaar is een boete van 45.000 euro voor het Piraten Team Markelo (PTM) kwijtgescholden. In hoger beroep heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven de etherpiraat vrijgesproken.

De boete werd begin 2012 opgelegd door het Agentschap Telecom. De zendpiraat werd door twee toezichthouders betrapt tijdens het uitzenden en kreeg een waarschuwing. Toen de toezichthouders daarna in Enschede waren zagen ze dat de etherpiraat toch weer aan het uitzenden was. Op weg naar huis ging één van de toezichthouders er 's avonds nog een keer langs en deelde de hoge bekeuring uit.


Andere locatie
Het Piraten Team Markelo heeft vanaf het begin gezegd dat de tweede keer niet vanaf dezelfde plek is uitgezonden als de eerste keer, maar via een andere mast op een andere plek. Hun eerste bezwaar en een rechtszaak daarover verloren ze. In hoger beroep kregen ze gisteren alsnog gelijk.

Volgens de rechter is niet aangetoond dat de tweede keer op dezelfde plek is uitgezonden. Het Piraten Team Markelo is dolblij met de uitspraak. Eén van de leden zegt op Facebook: "Hoppa! Dankzij de inzet van onze advocaat H.J. Robers en natuurlijk ook de leden van de PTM hebben we de strijd met het Agentschap Telecom gewonnen en is de boete van 45.000 euro na 2,5 jaar op 0,00! Ik zeg PROOST!"


Vraagtekens over hoogte boete
Advocaat Robers kan zich voorstellen dat de uitspraak gevolgen heeft voor het beleid van het Agentschap. De rechter ging uitdrukkelijk in op de extreem hoge boete en vroeg zich volgens Robers af of zo'n hoge boete proportioneel is, omdat voor ernstiger zaken boetes van een paar duizend euro worden gegeven.

Bron: RTV Oost

 

Trefwoorden: boete euro piraten team markelo agentschap toezichthouders plek robers<< Terug