Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3498

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Twee marathonteams op de 94.50 de klos punt 05 May 2015 12:18
2015-05-05-IMG-20150505-WA0012.jpgAfgelopen weekend was het voor de beluisteraar van piratenmuziek mogelijk om een tweetal marathon uitzendingen op de 94.50MHz waar te nemen. Een van hen draaiende vanuit Duitsland was vrijdag na een kleine dag draaien al de klos waarbij onder leiding van de Duitse politie onder andere de zender is meegenomen. Het tweede station draaiende onder de naam 'De Grote Boer' vanuit Boerhaar (gemeente Olst-Wijhe, provincie Overijssel) had iets meer geluk en zag pas op zondagmorgen de zender verdwijnen in de auto van het Agentschap Telecom.

De gebruikte zender met een geschat vermogen van 3 Kilowatt stond op een onbemande locatie aan de Boerlestraat, een waterwingebied van de Firma Vitens. Naast de drie kilowatt sterke zender was er een mast van plusminus 30 meter aanwezig met een onbekend aantal antennes, voor de muziek werd een computer als geluidsbron gebruikt. Tijdens het bezoek op zondag waren de heren Brouwer en Nijland namens het AT aanwezig, die alleen de zender en de gebruikte computer hebben meegenomen. Naast het wegnemen van de spullen moesten er natuurlijk ook weer een aantal kabels vernield worden, ondanks deze vernielingen is de uitzending relatief snel weer hervat.

Op zondagmiddag was het opnieuw raak en dit maal was het de firma Vitens (grondeigenaar) zelf in samenwerking met de plaatselijk Politie die een einde hebben gemaakt aan de uitzending, tijdens deze actie zijn er geen spullen weggenomen en is slechts de diesel aggregaat uitgezet. In de nacht van zondag op maandag zijn door de mensen achter het station alle spullen weer opgehaald en bleef de schade beperkt tot enkel een zender en PC.

Namens het team van EPC succes bij de volgende actie! Voor foto's van de verschillende acties en de gebruikte opstelling kun je hier terecht.

Trefwoorden: zender gebruikte spullen<< Terug