Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3563

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Agentschap Telecom sloopt mast Station TDB punt 07 Feb 2016 13:25
2016-02-07-BqF4IGB.jpgEen klein uur geleden was het weer eens raak in de locatie Nieuwleusen (gemeente Dalfsen, provincie Overijssel) waar een onbemande zender met de naam 'Station TDB' een uitzending verzorgde middels 95.90MHz in de drie meter band. De uitzending gestart in alle vroegte op de zaterdag is helaas met medewerking van de plaatselijk politie gestopt door het neerhalen van de mast. Een van de bekende trucs bij het AT, het doorhalen van een onder spanning staande staalkabel, werd ook hier toegepast.

De zend installatie opgesteld op een verlaten zandpad was in een enkel wagentje geplaatst met daar aan gemonteerd de gebruikte mast met een geschatte hoogte van dertig meter. Het vermogen kwam voort uit een enkele Mosfet en kwam voor de gegeven 350 watt een aardig eind van zijn plek. De stroom gebruikt tijdens de uitzending was afkomstig van een aggregaat.

Door het AT zijn de eindtrap, sturing en de gebruikte computer in beslag genomen. De tussenkabel en de antennes zijn onklaar gemaakt door deze te knikken en achter gelaten op locatie. In tegenstelling tot eerdere berichten is de dongle en koppelbalk samen met de coax nog aanwezig. De gebruikte aggregaat is met een haakse slijper bewerkt maar blijkt na controle nog 100% te werken.

Names het gehele EPC team succes met de wederopbouw en tot horens! Voor de foto's kun je hier weer terecht.

Trefwoorden: uitzending gebruikte<< Terug