Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3567

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Agentschap Telecom een week lang in de ban van de Bosgigant! punt 23 Feb 2016 13:31
2016-02-23-Bosgigant16-V1.jpgEen week lang illegaal een signaal de ether in slingeren middels de 94.50MHz was de bedoeling, sowieso al een uitdaging en helemaal wanneer het over onbemand opgestelde zendinstallaties gaat zo blijkt wel de laatste maanden. Toch was het de moeite en de centen waard om het te proberen volgens de mensen achter station 'Firma Bosgigant'. Weken van te voren ging het verhaal al rond en waren er stelselmatig afbeeldingen te zien waarop gehint werd naar een nieuwe uitzending van de Firma Bosgigant. Waar men vorig jaar hartje zomer al meermaals kennis maakte met het beleid opgesteld in Groningen was het de afgelopen week maar liefst driemaal raak, maar uitgedraaid werd er en een week lang Firma Bosgigant op uw radio was een feit!

Driemaal inderdaad, dat is ook direct het aantal zendinstallaties die na deze week als verloren mogen worden beschouwd. Al begon de week nog zo mooi, van zondag op maandag nacht was het startsein gegeven na het stoppen van de Bentelose Winter Formatie en tot en met donderdagochtend was er geen AT te bekennen op de zendlocatie. Tot de klok van 11.15 uur die donderdag toen ineens de plaatselijke Politie in samenwerking met een duurbetaalde klimploeg aanwezig bleek te zijn en de eerste zender, een enkele Mosfett met een geschat vermogen van 300 watt, verwijderd diende te worden. De zender inclusief de twee antenne's die bovenin de GSM-mast bevestigd waren zijn samen met alle overige onderdelen in beslag genomen door het AT.

Een paar uur later rond de klok van zes uur die avond was Station Bosgigant vanaf locatie twee opnieuw te beluisteren, dit keer met een dubbele Mosfet en gelijkwaardige set antenne's als de eerste keer. Ook dit maal was de 94.50MHz de frequentie en het extra vermogen was goed merkbaar gezien de nodige reacties die het station mocht ontvangen middels de SMS en Whatsapp. Helaas was de tweede poging minder succesvol en was het vrijdagmiddag rond de klok van twee uur al weer raak, een kleine 20 uur stond de zender nog maar aan. Dit maal waren namens het AT Albert de Boer en Harry Nijland aanwezig, opnieuw bijgestaan door een klimploeg. Op deze locatie maakte de Bosgigant ook gebruik van een GSM-mast, hier zijn eveneens alle spullen 'gedemonteerd' en na inbeslagname meegenomen door de heren van het AT.

Deze tweede inbeslagname betekende ook niet het einde van de Bosgigant want ook dit maal kwam het station retour aan de frequentie, en opnieuw onbemand maar ditmaal vanuit een uitkijktoren die we als EPC-team al eerder gespot hebben bij een onbemande uitzending. Om de derde poging wat extra kracht bij te zetten werd er dit maal gekozen voor een vierdubbele Mosfet met een geschat vermogen van 1200 Watt opnieuw verbonden met het inmiddels bekende setje antenne's. Waar het signaal rond de klok van zeven uur op zaterdag avond ineens opdook was het de volgende dag rond de klok van één uur ook ineens weer verdwenen, opnieuw een actie van het Agentschap Telecom en opnieuw moest de gehele opstelling het ontgelden. Mede door het ontbreken van een klimteam heeft het AT de zender en de antenne's zelf ontmanteld en vanaf grote hoogte naar beneden gegooid. Deze zender is vervolgens ontdaan van zijn 'Fetten' en de bijbehorende koelblokken, total-loss dus.

Om de week toch vol te maken diende er een vierde poging opgezet en aangezet te worden, en blijkbaar had het station nog zin en energie genoeg aangezien er nog diezelfde middag weer signaal was middels de inmiddels bekende 94.50MHz. Voor de verandering is deze opstelling blijven staan en kort voor het nachtelijk uur uitgeschakeld door het team zelf waarmee een einde kwam aan deze editie van de Firma Bosgigant. 

Een roerige maar zeer geslaagde week aldus de mensen achter het station. Op de vraag of we ze ooit nog weer zullen horen in de ether rondom Overijssel kreeg EPC als antwoord 'vast nog wel een keer'! Namens het gehele EPC-team bedankt voor de getoonde inzet en de genomen risico's en tot een volgende keer! Voor een groot aantal foto's kun je hier terecht.

Trefwoorden: signaal middels 9450mhz station firma bosgigant at klok ineens zender vermogen antenne#39;s maal poging<< Terug