Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3647

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Foutje, Bedankt. Agentschap Telecom haalt lokale omroep RTV Favoriet uit de lucht punt 11 Feb 2020 13:38
2020-02-11-doesburg-kerk2.jpgHet Agentschap Telecom heeft gisteren in de Martinikerk in Doesburg een actie uitgevoerd tegen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer. 
Radio de Mosterdboer had de antenne op het dak van de Martinikerk geplaatst. Om mogelijke problemen bij de inbeslagname te voorkomen waren ongeveer 15 politieagenten bij de actie aanwezig. Radiopiraat de "Mosterdboer" zond uit op 97.00MHz.

Na deze actie bleek dat ook de zender van RTV Favoriet uit de ether is gehaald. RTV Favoriet is de lokale omroep voor de gemeenten Zevenaar, Westervoort, Doesburg en Duiven. Ook bleek een router van het Rode Kruis niet meer te werken. Uitzenden in de regio Doesburg is voor Favoriet daardoor momenteel niet mogelijk. Henk Rouwen voorzitter van RTV favoriet geeft aan dat het vreemd is dat ook de apparatuur van Favoriet en apparatuur van het Rode Kruis getroffen lijken te zijn bij deze actie. Rouwen geeft aan; Wij zijn op geen enkele wijze geïnformeerd nog voor, nog na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentschap bekend is dat wij daar een zender hebben staan waarvoor door hetzelfde Agentschap een vergunning is afgegeven.

Overigens is dit niet de eerste lokale omroep die door het Agentschap Telecom uit de ether is gehaald. In Januari 2017 werd de zender van de lokale omroep "Vechtdal NL" ontmanteld door het Agentschap Telecom.

Wij wensen Radio de "Mosterdboer" en RTV Favoriet succes met de wederopbouw.

Trefwoorden: agentschap telecom doesburg actie zender rtv favoriet omroep<< Terug