Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1060

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Piraten uit de lucht !! punt 30 Mar 2004 19:43
Afgelopen Vrijdag, 26 Maart, werd rond 14:30h de illegale radiozender Rampalie uit de ether verwijderd. De uit Klazienaveen afkomstige etherpiraat kreeg een onverwacht werkbezoekje van de heren van het Agentschap Telecom. Hierbij werd de gebruikte zender in beslag genomen. Het is op dit moment onbekend of de geheime zender weer retour komt.

Afgelopen Zondag, 28 Maart, was een drukke dag voor de heren van het Agentschap Telecom. Bij meerdere piratenzenders werd er een inval gedaan. Zo werd de illegale radiozender Droef uit de lucht geplukt. De uit Friesland afkomstige etherpiraat werd rond 12:30h uit de ether gehaald. De geheime zender was voor het eerst in 25 jaar weer eens aan de band, maar na twee uur te hebben gedraaid, stonden de heren van het Agentschap Telecom al voor de deur. Het is onbekend wanneer de zender weer te beluisteren zal zijn.

Ook werd de uit Loenen afkomstige etherpiraat, De Grijze Roodstaart, het zwijgen opgelegd. Rond 15:10h nam Dhr. Walraven namens het Agentschap Telecom de gebruikte zender in beslag. De woordvoerder van het station heeft ons telefonisch laten weten voorlopig niet meer terug te keren aan de drie meterband.

Ook werd deze Zondag de uit Peize afkomstige piratenzender Toronto uit de ether verwijderd. De etherpiraat draaide al jaren zijn plaatjes op de vaste zondag, maar moest het dit keer bekopen met het inleveren van zijn gebruikte zendapparatuur. Gezien de geschiedenis van het station, zal deze in de toekomst weer te beluisteren zijn op de drie meterband.

Ook in Twente waren de heren van het Agentschap Telecom aan het controleren en hierbij werd de uit Haaksbergen afkomstige etherpiraat, Hazepad, uit de ether gehaald. Hierbij werd de gebruikte zender in beslag genomen. Het is ons niet bekend of de geheime zender weer aan de band zal verschijnen.

De laatste melding van deze Zondag, 28 Maart, was voor het Rep & Roer Team uit Westerlee. Deze kregen net zoals de eerder beschreven collega amateurs, bezoek van hoger hand. Hierbij werd de gebruikte zender in beslag genomen. Ook van deze piratenzender is het ons onbekend of men weer retour aan de drie meterband komt.

Afgelopen Vrijdag melden wij al de inbeslagname van de illegale radiozender Koestal uit Hardenberg. Tijdens deze inbeslagname werden enkele foto's genomen. Deze zijn hier te bekijken.

Trefwoorden: illegale radiozender ether afkomstige etherpiraat heren agentschap telecom hierbij gebruikte zender beslag onbekend geheime zondag ook meterband<< Terug