Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3453

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Wederom een piraten frequentie weg!! punt 29 Nov 2014 14:56
2014-11-29-RadioNL 97mhz Hoogeveen.jpgAfgelopen week is er wederom een aanvraag bij het Agentschap Telecom binnengekomen voor net-verbetering. Dit maal betreft het een aanvraag van Radio Continu voor een (steun)zender met 4000watt ERP in Leeuwarden op de 98.2mhz!! Gek genoeg vroeg dat zelfde Radio Continu in juni van dit jaar nog een verhuizing van hun huidige zender in Leeuwarden 104.7mhz aan naar Smilde, omdat het bereik in Leeuwarden behoorlijk was toegenomen na een vermogens verhoging van de zender in Tjerkgaast 97.9mhz eerder dit jaar.

De aanvraag is nog niet goedgekeurd door het Agentschap Telecom, maar de ervaring leert dat het Agentschap Telecom daar niet zo moeilijk over doet en 89% gewoon goed keurt. Zo werd ongeveer 6 weken geleden voorstel 109 van RadioNL om de 97 mhz te gaan gebruiken met 1997watt ERP vermogen ook goedgekeurd. Wie het voorstel eens goed bekijkt ziet dat het diagram wat uitgetekend is nooit zo gerealiseerd kan en zal worden, gezien ze dan hun eigen (hoofd)zender in Smilde 97.1 zwaar zullen verstoren!! De afgelopen week werden de richtantenne alvast geplaatst in Hoogeveen en je raad het al deze staan richting zuid en zuidwest om zo het gat in het dekkingsgebied ten zuiden van Hoogeveen op te kunnen vullen en niet zoals het diagram in het voorstel aangeeft ter ondersteuning van Smilde.

PS: mocht er op kantoor bij het Agentschap Telecom voor het beoordelen van zulke voorstellen nog een vacature zijn, houden we ons aanbevolen want zo kunnen wij het ook wel!!

Trefwoorden: aanvraag agentschap telecom leeuwarden smilde voorstel<< Terug