Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
Stiekem respect voor etherpiraat

Dat Etherpiraten wel eens ver gaan in hun hobby, bleek wel bij een piraat die blijkbaar wel heel veel geld en moeite overhad voor activiteiten. De piraat had een nieuw huis door een architect laten ontwerpen en daarbij al rekening laten houden met zijn illegale uitzendingen. Al zendend werd de piraat op een gegeven moment uitgepeild en gevonden. Het was ook niet zo moeilijk, want zijn antennemast was al van ver te zien.

Een inval volgde, maar ja, waar was de zender nu ? Zoeken en zoeken, de coaxkabel volgen van de mast naar het huis, maar het leverde helemaal niets op. Toch wisten we zeker dat de zender er moest zijn !! Gelukkig voor ons, hielp het toeval een handje mee. En van ons liep in de garage en voelde ineens dat de vloer omlaag ging. Het was maar een minuscuul klein beetje, maar toch. Verbeelding ?? Nee, want toen de garage werd leeg gemaakt, werd een rechthoekig gedeelte in de vloer zichtbaar. Duwen en trekken met een man of wat, want pas daarna ontdekten we hoe het precies allemaal werkte, en het stuk vloer kon worden verschoven. Een kelder en trap werden zichtbaar.

Naar beneden in het aardedonker, maar wat nu, de gang in deze kelder liep dood !! Niets, nada, maar het wantrouwen was nu wel gewekt, omdat geen normale sterveling een dergelijke kelder zou laten aanleggen. De wanden en muren werden onderzocht tot we opeens een draaibaar paneel vonden. Pas door dit 'gat' kon een grotere ruimte worden betreden en daar stond..........de zender......

De coaxkabel was dusdanig professioneel weggewerkt, dat de kabelzoeker van de mast naar het huis 'dood' liep en nu pas werd duidelijk waarom dat gebeurde. Al met al heeft deze piraat heel veel respect ondervonden, al hebben we dat natuurlijk niet direct aan hem verteld, hoeveel moeite hij gedaan met het verbergen van zijn studio en zender.

De meeste indruk heeft wel de bewegende vloer gemaakt en al met al zijn er ter herinnering enkele foto's gemaakt. Immers, zo vaak maak je dit als opsporingsambtenaar niet mee. Maar respect voor de piraat, die was er meer dan genoeg !!

 

Terug naar menu