Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Geheime zender frequenties

Wanneer je een geheime zender begint is het kiezen van een frequentie erg belangrijk. Om geen storing te veroorzaken moet je heel goed kijken welke legale zenders er uitzenden op diverse frequenties in jouw omgeving. Omdat legale zender in heel Nederland kriskras over alle frequenties zitten is het voor elke omgeving anders en ben je dus wel even bezig.

Populaire piraten frequenties

Er zijn een aantal frequenties die bij piraten erg populair zijn doordat ze in een groot deel van Nederland vrij zijn. Zo kent elke piraten liefhebber wel de 5 populaire piraten frequenties 94.5 95.1 95.9 96.5 97.3 toch? Deze frequenties zijn vaak de hele week al in gebruik, waardoor je wordt gestoord door een collega piraat of zelfs piraten die op dezelfde frequentie uitzenden.

Vrije frequentie zoeken

Fiets eens vaker over de bandHet zoeken van een vrije frequentie is niet alleen nuttig om storing te voorkomen, maar ook om je uitzend bereik te vergroten!! Maar velen zullen zich zeker wanneer ze beginnen met een geheime zender afvragen hoe ze bij goeie vrije frequentie komen. Je kunt altijd eens "over de band fietsen" zoals wij dat noemen om te kijken waar je piraten of juist legale stations tegen komt en dit noteren. Wanneer je een frequentie gaat gebruiken die ook door collega piraten wordt gebruikt kun je soms treffen dat de frequentie in gebruik is als jij wil uitzenden. Ook kan het gebeuren dat de frequentie van de collega piraat helemaal niet zo goed is gekozen waardoor je storing kan veroorzaken.

Op internet kun je veel informatie vinden over de frequenties die in gebruik zijn door legale stations. Onderstaand hebben wij enkele websites die je daarbij op weg kunnen helpen:

Radio en TV Nederland

FMscan

FMlist

Radio.nl

Agentschap Telecom

Duitse Agentschap Telecom

Etherpiraten frequentie hulp

Er is 1 gouden regel die je zo wie zo in acht kan/moet nemen en dat is: dat je altijd 0,3mhz van een legale zender gaat zenden die te ontvangen moet zijn. Om je met zoveel informatie zeker wanneer je begint soms door de bomen het bos niet meer ziet willen wij piraten op weg helpen. We hebben voor een aantal regio's van Nederland enkele frequenties uitgelicht waarom je ze juist wel of niet kunt gebruiken. Natuurlijk is de informatie en tips die wij bieden geen garantie om storingsvrij te kunnen uitzenden en derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend, het is enkel om iedere geheime zender op weg te helpen.

Klik op de kaart op de provincie waarover je meer frequentie informatie wil:

nlkaart