Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Mega piraten festijn in Neer (Limburg) dag 4

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Donderdag 20 november 2008

Vanmorgen weer eens de auto gepakt en richting terrein van het MPF.

Heel veel verschil was er niet met de woensdag.

Wat wel gelijk opviel was dat de verlichting inmiddels op de plaats zat.

Aangezien er weinig bedrijvigheid was, door de crew ben ik even met Jan Oostra, door de crew steevast Oosie genoemd, een bakje koffie gaan drinken, en dan merk je dat ook op het MPF wel eens iets fout kan gaan.

De bekers waren lek, en de koffie stroomde alle kanten uit.

Jan is één van de vaste mensen van de crew, een manusje van alles.

Ook is Jan verantwoordelijk voor het parkeerbeleid , de security , afhandeling brandweerkeuring, en nog vele dingen meer.

Zo werd verteld dat de veiligheid in een hoog vaandel staat, morgen zal de security bus arriveren vol met monitors.

In en buiten de tent hangen vele camera’s, die alles registreren, en achter de tappunten is een kastje waarop bij calamiteiten op gedrukt kan worden, alles is in vakken ingedeeld en ze zien in de securitybus op de monitor welk vak er wat gaande is zodat er snel beveiligingsmensen op de plaats zijn.

Ook is het dat ze constant werken met dezelfde leveranciers, maar ook het Rode Kruis is afkomstig uit Harkema, en deze zijn op elk MPF aanwezig.

Ook lopen er constant beveiligingsmedewerkers aan de achterzijde van de tent zodat niemand onder het zeil door kruipt en zo bij de VIP en artiestentent kan komen.

Voor de middag stond de licht en soundcheck op het programma.

Er werd in de loop van de middag de kabel tussen mengpaneel en control unit aangesloten, twee kabels langs elkaar, een met 36 afgeschermde kabels erin en een met de voeding.

Op de vraag hoeveel stroom ze nu nodig hadden bleek dit 3 x 125 ampère en 1 x 63 ampère , iets meer dus als de doorsnee tuinverlichting.

Toen alles aangesloten was, werd de verlichting in werking gesteld, lamp voor lamp werd gecontroleerd .

Nadat dit gedaan was, werd het besturingsprogramma geprogrammeerd, normaal staat dit in het geheugen maar deze keer was én de tent groter én er was meer aan verlichting bijgekomen.

Zolang ik daar ben geweest is die man bezig geweest aan zijn lichtprogramma.

Het geluid : Wat zou een MPF zijn zonder 20.000 wattjes aan herrie?? Antwoord niet veel.

Dus werd er een geluid check gedaan, deze is verdeeld over de volgende plaatsen, 4 geluidszuilen in de tent, de subwoofers, monitors voor de artiesten en het geluid in de VIP tent.

Eerst werd er door het mengpaneel een signaal met roze ruis gegenereerd.

Stuk voor stuk werden de versterkers ingeschakeld op de geluidszuilen.

Nadat alle zuilen, de monitors en ook de VIP tent bleek te werken, werd er een mp3 ( nee, helaas geen vinyl ) aangezet.

De volgende stap was de equalizing instellen, dit was gelijk voor de zuilen, maar voor de VIP tent en de monitors werd voor een andere instelling gekozen.

Hierna werd er met diverse liedjes proefgedraaid, waarbij ik moet zeggen dat Rowwen Héze, op 20.000 watt in een lege tent wel lekker klinkt.

De volgende stap was het instellen van de subwoofers van die lekkere grote 18 inch, hierbij kon het werkpunt ingesteld worden .

En de laatste geluidsbewerking was de delay.

Op de vraag waarvoor dit was kreeg ik als antwoord “dat wanneer je van geluidszuil naar geluidszuil loopt je de ene te lang hoort voordat je het geluid van de volgende waarneemt.

Dit is doormiddel van een delay time in te stellen in dit geval werd die parameter op 72 milliseconde ingesteld.”

Op de vraag aan de technicus of hij toen tevreden was, kreeg ik als antwoord “Voor vandaag wel, maar morgen knutsel ik er toch nog even verder mee.”

Ik heb mezelf toen de vraag ook maar gesteld of ik tevreden was voor vandaag, en ook ik heb maar ja gezegd en ben stilletjes aan naar huis toe gegaan.

Morgen is de grote dag, op het programma het vastleggen van de opbouw van de TV ploeg, en dan vanaf 16:00 uur begint voor mij het MPF . ( Alleen zou het heel anders lopen, dan gepland ).

Daarover morgen meer.

 

Voor meer foto's van dag 4 fotoalbum