Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Abol fm Denemarken

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Na een lange rit eindelijk in Denemarken aangekomen bij een piraat in het echte hoge noorden voor een impressie bij de ABOL FM . ( Grapje.... ingezonden door Abol Fm Bernie )

Sinds begin jaren 90 ben ik niet meer actief geweest in het piratenwereldje, ach je kent het wel, huisje boompje beestje. In 2000 zijn we verhuist naar Denemarken waar we het prima naar onze zin hebben, maar toch, we misten wat !!: PIRATENMUZIEK op de FM. Hier was en is heel af en toe wel eens wat te ontvangen uit NL maar dat is toch zeldzaam. In Denemarken is het fenomeen etherpiraat uitgestorven sinds de komst van internet. In Sept 2010 kon ik het niet meer aanhoren dat er niks geen piratenmuziek op de Fm was, dus toen via EPC maar een zendertje besteld . Een Hlly van 15 watt. (mooi klein kastje in vergelijking met die lampen zenders waar we in de jaren 80 mee draaiden) Antennetje op het dak,Laptop ervoor en piraten uit NL door streamen deden we toen maar (zelf geen tijd om te draaien) TOEN wisten we het zeker, dit hadden we te lang gemist. Helaas had ik geen platen meer alleen nog maar wat cd´s, dus ook maar eens op jacht naar mp3´s gegaan (je moet toch mee met de tijd) Nadat we steeds meer reacties kregen uit de buurt (Denen en hier wonende Hollanders) dat ze graag naar deze muziek luisterden dacht ik dit kan beter. (kwam toch mooi eind weg met dat ding) Na bij J uit A een zender te hebben gekocht en een RDS,

ook maar eens een mastje geplaatst van 30 meter met nieuwe breedbanders van RVR erin met ook koppelbalk van RVR.

De rest van de apparatuur wat ik nog had uit de oude doos gehaald, en wat spullen erbij aangeschaft.

Apparatuur: 2 pc´s met Sam broadcast

Mp´3 speler

Twin cd player

Behringer mixer

Processing: Ben aan het experimenteren met Behringer

Stereo/rds “zo´n zwart kastje#

Zender: J uit A ca 400 watt mosfett

Stelt in vergelijk met wat er bij de grote jongens in NL staat niks voor, maar kan het er goed mee doen hier.

Het probleem hier is doordat er geen piraten zijn er ook moeilijk aan zenders ed te komen is. Sinds half Dec 2010 is Double Z hier 24/7 te horen in de Deense ether op de 96.9 in st met rds ,en af en toe op de Zondag zelf live. In de RDS Slogan staat : ABOL FM musik i aldrig har hort for (Abol FM muziek die u nog nooit gehoord hebt) en dat klopt ook volgens de luisteraars. Het feit dat de piraterij hier uitgestorven was heeft al heel wat publiciteit hier in de buurt opgeleverd. De buurt hier gaat er erg trots op dat ze wat hebben wat elders in DK niet is.

http://bylderup-bov.dk/hollandsk-pirat-radio-i-bylderup-bov-og-omegn

http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=18416

Moet zeggen dat de kick van vroeger er weer is, maar hoe de verzamelaars reageren hier moeten we maar afwachten. Heb inmiddels ook al een mooie brief gehad van het Deense AT(IT og Tele styrelsen) dat ze me bij de politie hebben aangemeld. Heb voor de zekerheid maar alvast een nieuwe zender bij laten maken bij J uit A. Omdat ze het fenomeen etherpiraten hier niet kennen zal het allemaal wel meevallen (hoop ik) We doen de luisteraars een plezier door ze wat nieuws aan te bieden, en daar doe je het toch voor.

Prachtige omgeving hier in het hooooooge noorden!!

Bij deze wil ik, Bernie,

 

het hele team van Double Z bedanken voor de non stop muziek.

Groeten uit het HOGE Noorden. ABOL FM.

 

Johnny