Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Firma Twente Piraat - Bornebroek

 

De leden van Firma Twente Piraat...

Firma Twente Piraat is een clubje van 5 kameraden te weten: Niek, Bart, Niels, Jos en Nick die ook eens wat anders wilden dan alleen maar luisteren naar geheime zenders dus zo gezegd zo gedaan en een zendertje werd aan geschaft.

Het begon allemaal toen we regelmatig hier in de buurt naar de amateurs gingen die aan het draaien waren en ja dat wilden wij ook maar helaas was er niet zoveel geld en de ouders wilden het eigenlijk ook niet hebben, vandaar dat we dus bij ons boven op zolder stiekem met een aangeschafte babyfoon gingen zitten totdat mijn vader ons hoorde op de radio en naar boven kwam, sinds die tijd mocht het dus van mijn ouders en werd er ook een andere zender aangeschaft

De draaikeet....

De eerste zender was een kleine buizenzender, QQE 03/12, van een watt of 6 die aangesloten was op 1 verticale ros antenne op ongeveer een meter of 10 hoogte.

Maar al snel bleek dat dit toch een beetje weinig vermogen was en onze 2de zender was een buizenzender met in de eindtrap een QQE 06/40 met een vermogen van ongeveer 100 watt op die zelfde antenne en hij bleek te voldoen want we kregen meer rapportjes en verder weg. Maar dit bleek al gauw niet meer voldoende te zijn en er werd dan ook een enkele 4CX250B gekocht met alle gevolgen van dien, storingen en problemen met de zender volgden elkaar in een ras tempo op, totdat we het helemaal hadden gehad met die buizenbak en werd er overgestapt op een enkele BLF 278 met nog steeds 1 ros in de mast die was gegroeid naar een 16 meter.

Een 2de antenne was onder weg maar die heeft helaas nog niet in de mast gezeten want we werden dus op 20-02-2005 gepakt door Dhr. Theo Brouwer van het Agentschap Telecom die de zender in beslag heeft genomen en een proces-verbaal heeft opgemaakt.

We gaan zeer zeker nog wel weer draaien zo gauw er een nieuwe locatie is gevonden dan komt er ook een andere mast met 2 verticalen erin, maar niet op een vaste dag of zo, gewoon als we zin hebben om te draaien zetten we hem aan.

Er staat ook nog een keer een marathon aan te komen met een paar buurt amateurs dus we laten ons niet zo gauw klein krijgen.

Update :Er is ons medegedeeld dat de nieuwe lokatie een feit is met een nieuwe mast waarin 2 vertikalen hangen, dus ik zou zeggen houd uw radio in de gaten want voor u het weet is de Firma Twentepiraat weer te beluisteren in de ether.

Rest mij verder niets dan Niek en zijn familie te bedanken voor de gezelligheid en de koffie en hopen we maar dat ze snel weer aan de band te beluisteren zijn vanuit Bornebroek.

Met Vriendelijke Groet,Gerard Lansink