Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1043

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Waar zijn sommigen mee bezig ?? punt 07 Mar 2004 17:26
Dat is een zin die ons al enkele dagen bezig houdt, 'waar zijn sommige mensen mee bezig ??' Wij Etherpiraten hebben het al moeilijk genoeg, de frequentie veiling is geweest, dus minder plek voor de Nederlandse Etherpiraterij. Het Agentschap Telecom, die heden ten dage druk bezig zijn om de illegale radiozenders uit de lucht te halen onder de noemer 'Actie Etherflits'. Kortom, de Nederlandse Etherpiraterij heeft het behoorlijk lastig om nog een beetje fatsoenlijk hun programma's te kunnen brengen.

Maar wat schetst onze verbazing ?? In plaats van dat de piratenzenders elkaar een beetje gaan helpen, zijn er toch onsportieve amateurs die liever het plezier van een ander vergallen. Rekening houden met elkaar is er niet meer bij. Of, ze gaan op pad om een zender van een collega amateur of mast en/of studio te vernielen. Of nog erger, we gaan bij elkaar de tent verbouwen. Waar zijn we toch mee bezig ??

Vorig weekend werd de studio van Piraten Team Sunrise uit Twente vernield. Deur was opgebroken, ramen kapot gegooit en het draaimeubel vernield. Foto's zijn hier en hier te bekijken. En voor wat ?? Verveling, jaloersie of gewoon dom doen ?? En dan ook nog door bekenden van het station.

En dan de gebeurtenissen van dit weekend. Piratenzenders die bij elkaar op bezoek gaan met honkbal knuppels om de tent te verbouwen. En dat allemaal om één simpele reden. Niet een beetje rekening houden met elkaar, dat iedereen zijn of haar programma kan draaien. Een waar piraten oorlog !! Mensen waar zijn we in godsnaam mee bezig !!!!!

In onze nederige en persoonlijke mening, de frequenties waar wij als piratenzenders op draaien, kunnen niet geclaimd worden. We maken er allemaal vrij gebruik van. Maar als je een bepaalde frequentie deelt met een andere piratenzender(s), dan kan je toch wel afspraken maken ?? Dan kan je toch wel rekening houden met elkaar ?? We hebben allemaal dezelfde hobby, we draaien de platen voor de luisteraars en uiteraard voor de kick. Maar op deze manier zijn de luisteraars de dupe en wordt het imago van de Nederlandse Etherpiraterij naar beneden gehaald. Is dat wat we willen ??

We hadden gedacht dat de moeilijker wordende tijden, de piratenzenders dichter bijelkaar zouden brengen, elkaar meer helpen, elkaar in de waarde laten en rekening houden met elkaar. En gelukkig horen wij ook positieve dingen, dat men rekening houdt met elkaar, en dat men elkaar helpt bij problemen, maar dit soort berichten doen de nekharen recht overeind staan.

Het lijkt wel 'in' te zijn, om elkaar af te lopen zeiken, kijk maar naar het forum gebruik. We zijn meer bezig met het verwijderen van berichten dan wat anders, ondanks de verzoeken die wij hebben geplaatst om dit niet te doen. Afijn, ook hier zal een passende oplossing voor komen, kost alleen wederom veel tijd, tijd die we anders hadden in kunnen delen.

Kortom, door dit soort dingen en berichten, wordt het plezier flink naar beneden gehaald. Dan verdwijnt heel even de trots om jezelf Etherpiraat te noemen. We hopen daarom ook dat deze gebeurtenissen de mensen aan het nadenken zetten, want we hebben het al moeilijk genoeg, maar op deze manier doen we onszelf wel heel snel een strop om onze nek. Het zijn altijd de goede piratenzenders die moeten lijden onder de paar wat 'minder sociale' piratenzenders. Misschien moeten wij wel een verkiezing gaan starten: 'De domste, egocentrische, denkende dat hij/zij op deze manier erg stoer en geweldig overkomende piratenzender en/of liefhebber van het jaar'. Misschien dat het dan een beetje minder wordt ?? We kunnen ons niet voorstellen dat je graag die titel wil bemachtigen. Maar ja, zeg nooit nooit.

Nogmaals, dit is onze persoonlijke en nederige mening. U hoeft het er niet mee eens te zijn, maar dit is hoe wij de stand van zaken voor ogen hebben. Speciaal voor de gelegenheid hebben wij een topic geopend onder Piraten Praten met de titel 'Moet het dan zo ??', zodat iedereen zijn en/of haar gal kan spuien. Maar doe ons een plezier, en gebruik deze topic er dan ook voor, zodat de rest van de website schoon van alle scheldpartijen blijft. Waarvoor ons dank.

Trefwoorden: nederlandse etherpiraterij ?? piratenzenders plezier en/of piraten draaien berichten<< Terug