Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
626

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Live365 nog verder aan banden? punt 14 Feb 2003 13:54
Live365, verreweg de populairste streamhoster voor het uitzenden van muziek via internet, heeft het hun klanten nu voor de tweede keer moeilijk gemaakt.

Eerst was er een punt waarop men moest gaan betalen voor lidmaatschap en muziekrechten. Dat is inmiddels ruim een half jaar geleden. Nu heeft Live365 besloten dat luisteraars alleen nog maar kunnen luisteren via hun website, alwaar een luisteraar eerst naar het station dat hij/zij wil beluisteren moet zoeken, vervolgens de webplayer (genaamd "Player365") moet openen en dan ook nog eens een gebruikersnaam en wachtwoord moet aanvragen om ├╝berhaupt naar een station te kunnen luisteren bij Live365.

Buiten de enorme bult reclame die aan de luisteraars tegemoetkomt, haken de meeste luisteraars natuurlijk onmiddelijk af. De gemiddelde luisteraar is lui, dat weten wij uit ervaring, en wil op de website vann een radiostation simpel op een link kunnen klikken waardoor Winamp, Windows Media player of Realplayer start met het afspelen.

Dat is dus allemaal verleden tijd, alhoewel het op dit moment nog wel mogelijk is om via Realplayer te luisteren. Vermoedelijk heeft Live365 hier het gat niet gedicht, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Live365 daar achter is en ook Realplayer afsluit.

Van een aantal collega-internet-radiostations heb ik reeds vernomen dat deze, al dan niet definitief, hun uitzendingen vanwege deze beslissing van Live365 stopzetten.

Een zwarte dag dus voor vele internet-radiostations. Inmiddels zijn wij zelf ook gegroeid, mede dankzij Live365. We hebben tot nu toe altijd dankbaar gebruik gemaakt van de service van Live365.

Gaan wij, RADIO D!G!TAAL er ook mee stoppen? Natuurlijk niet, zolang het kan gaan we door. Ook wij gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het uitzenden via het Internet.

Kijk voor meer informatie op onze website: http://www.radiodigitaal.nl en houd onze website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen, onder andere ook met betrekking tot een nieuwe studio die nog op de planning staat.

Jasper van Vliet
RADIO D!G!TAAL crew

Trefwoorden: live365 luisteraars luisteren website realplayer<< Terug