Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
813

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Gedogen Nederlandse Etherpiraterij ?? punt 18 Jun 2003 19:56
Vandaag, Woensdag 18 Juni, heeft de Tweede Kamer over de situatie van de Nederlandse Etherpiraterij gepraat, dit na aanleiding van de actie Etherflits van het Agentschap Telecom.

Gebleken is, dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet gaat onderzoeken of er een 'gedoogzone' voor de Nederlandse Etherpiraterij kan komen. Veel kamerleden vinden dat creativiteit ver te zoeken is in de ether. CDA'er Atsma liet de Kamer weten bijvoorbeeld de smartlappen te missen in de ether, die doorgaans door de piratenzenders worden gedraaid. Andere kamerleden lieten ook weten het door piratenzenders gedraaide Nederlandse lied te missen.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken liet weten ook een voorstander te zijn en gaat onderzoeken of er misschien een mogelijkheid bestaat om ruimte te maken en/of anders een 'gedoogzone' in te stellen voor de Nederlandse Etherpiraterij. Wel gaf de minister aan dat de FM band nu erg vol is geworden met de herverdeling van de frequenties. Ook vroeg hij zich af of het wel raadzaam was dat er een systeem komt voor radiozenders zonder vergunning.

Lovende woorden dus, voor de Nederlandse Etherpiraterij vandaag in de Tweede Kamer. Maar dat betekent niet dat de actie Etherflits van het Agentschap Telecom ten einde is. De heren zijn nog steeds actief, dus wees op uwe hoede !!

Trefwoorden: kamer nederlandse etherpiraterij<< Terug