Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3382

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Waar is het Agentschap Telecom mee bezig?? punt 19 Oct 2014 22:41
2014-10-19-J&H vergunning 97mhz.jpgDe J&H Formatie organiseerd al enkele jaren in het 3e weekend van oktober een piraten marathon met diverse artiesten.
Ook dit jaar werd de piraten marathon voorzien van een live uitzending die legaal via de ether werd verzorgt.
Hiervoor wordt bij een aanvraag door het Agentschap Telecom een frequentie toegewezen wat dit maal de 97.00mhz was geworden.
Er mocht uitgezonden worden met een vermogen van zo'n 20watt op 20 meter hooguit vanuit Zuidwolde.

Dat deze frequentie keuze hoogst opmerkelijk is te noemen kunnen we wel stellen, gezien piraten te horen krijgen dat ze minimaal 400khz van een ander stations moeten zitten. Nu werd er slechts op 100khz en 200khz afstand van 2 legale stations die bijde nog geen 30km hemelsbreed van de evenementen frequentie vandaan zaten die verstrekt was door ditzelfde Agentschap Telecom. Wellicht moet de diverse afdelingen daar intern toch eens met elkaar om de tafel gaan zitten!!

Ook werd er op 2-6-2014 al een voorstel voor een netverbetering ingediend voor kavel B13 voor de frequentie 97.1 Smilde namens "Omroep Vereniging Veendam" voor Radio NL. De aanvraag betreft een steunzender voor Hoogeveen op de 97.00mhz met 2x zoveel vermogen dan de hoofdzender ter ondersteuning van de zender 97.1 uit Smilde. Ja je leest het goed een steunzender voor een hoofdzender die zo'n 21km hemelsbreed weg staat en op 100 meter hoogte hangt. Deze aanvraag is gek genoeg inmiddels is ook goedgekeurd door het Agentschap Telecom, snappen jullie jezelf nog Agentschap Telecom?? Wij niet in elk geval!!

Zal door deze beslissing dan binnenkort de bekende piraten frequentie 97.00mhz die veel in Twente veel wordt gebruikt toch verleden tijd zijn??
Over storing hoef je je in elk geval niet druk te maken als je maar betaald blijkt nu wel weer!!

Trefwoorden: piraten aanvraag agentschap telecom frequentie 9700mhz<< Terug